Προσοχή! – Σκύλος δεν δαγκώνει

Αυτή η ιστορία με την δηλητηρίαση σκύλων πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Αίσχος και ντροπή! Είναι οι μόνοι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε αυτούς τους αν μπορώ να αποκαλέσω ανθρώπους. Με αφορμή περιστατικό στη Μελίνη της επαρχίας Λάρνακας, που συνέβηκε χθες, όπου βρέθηκαν ούτε ένας ούτε δυο αλλά έξι κυνηγετικοί σκύλοι νεκροί, για άλλη μια φορά θέλω να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη, αφήστε ήσυχα τα ζωντανά.

Δεν σας φταίνε σε τίποτα αν εσείς έχετε διάφορες με τους ιδιοκτήτες τους. Είναι και αυτά πλάσματα του Θεού.

Είναι αδιανόητο να αφαιρείς μια ζωή είτε είναι δίποδα είτε είναι τετράποδα. Ας κάνει επιτέλους κάποιος κάτι με αυτό το θέμα.

Που είναι οι βουλευτές να υιοθετήσουν βαρύτατες τιμωρίες όχι μόνο για τους τρίτους που σκοτώνουν σκυλιά αλλά και για τους ιδιοκτήτες που τα κακομεταχειρίζονται.

Προχθές έβλεπα τον σκύλο του γείτονα, δεμένο σε ένα χώρο ένα επί δυο μέτρα χωρίς νερό και μέσα στον ήλιο στους 40 και βάλε βαθμούς.
Αναγκάστηκα να κατέβω να του βάλω νερό και να τον βρέξω λίγο μπας και δροσιστεί ο καημενούλης.

Δεν είναι δίκη μας δουλειά να βάζουμε νερό και τροφή στους σκύλους σας ή να τους φροντίζουμε. Έχετε υποχρεώσεις απέναντι τους. Αν δεν μπορείτε να τις αναλάβετε να τους δώσετε σε άλλους.

Δίκτυς ο Κνώσσιος