Προσοχή! Σε πολύ ψηλά και επικίνδυνα επίπεδα και σήμερα η σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ανησυχητικά και επικίνδυνα παραμένουν τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, φθάνοντας μέχρι και 70 φορές σε κάποιες περιπτώσεις, πάνω από τα όρια ασφαλείας ανά 24ωρο.  Υποχωρεί μάλλον το φαινόμενο αργά το απόγευμα.

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεόμενων σωματιδίων της σκόνης, παρατηρείται έντονη δυσφορία και οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.
Άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα και άλλες συναφείς παθήσεις ενδεχομένως να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους.

Δυσχεραίνει τη κατάσταση η ζέστη – Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται τοπικά σκόνη, που από το απόγευμα αναμένεται να υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, στα βόρεια και δυτικά, αλλά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί το απόγευμα γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά ως βόρειοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το Σάββατο πιθανό να εμφανιστεί αραιή σκόνη. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.