Προσοχή: Μεγάλη κομπίνα στο Διαδίκτυο – emails υπόσχονται κέρδη από δήθεν στημένους αγώνες

Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com καλά οργανωμένο κύκλωμα, ξεκίνησε εδώ και μέρες αποστολή περίεργων μηνυμάτων σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mails) σε μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, μέσω των επίμαχων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι δράστες υπόσχονται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου, που υποτίθεται ότι γνωρίζουν.

Ζητούν από τους παραλήπτες να δημιουργήσουν προσωπικούς λογαριασμούς χρήσης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου οι δράστες εμφανίζουν εικονικά μεγάλα χρηματικά ποσά υποτιθέμενων κερδών από προτεινόμενους αγώνες.

Για τη δήθεν εκταμίευση των κερδών αυτών ζητείται από τους ανύποπτους πολίτες να καταθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, για την κάλυψη εξόδων όσων βοήθησαν στη διαδικασία και την επιτυχή πρόβλεψη.

Στα μηνύματα αυτά ως στοιχείο επικοινωνίας δίνεται μόνο μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι κάποιο τηλέφωνο.