Προσοχή: Κίτρινη προειδοποίηση από μετεωρολογική υπηρεσία – Επικίνδυνα τα 40άρια

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόµενες
µέρες με το θερμόμετρο να ακουμπάει του 40 βαθμούς κελσίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με την οποία αναφέρει ότι απο το μεσημέρι μέχρι τις 17.00 η θερμοκρασία καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη.
Κιτρινη προειδοποίηση: Ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Τα καιρικά φαινόµενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά µε δραστηριότητες που εκτίθενται σε µετεωρολογικούς κινδύνους. Χρειάζεται συχνή ενηµέρωση σχετικά µε τις αναµενόµενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων κινδύνων.
 Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξηµένες νεφώσεις που θα εµφανίζονται από το µεσηµέρι είναι πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα
πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι
λίγο ταραγµένη και µετά το µεσηµέρι γενικά λίγο ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται τοπικά να σχηµατιστεί οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα εµφανίζονται τοπικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις από το απόγευµα, κυρίως στα ορεινά.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει µικρή πτώση.