Προσοχή: Αποσύρεται “υγιεινό” προιόν – Περιέχει γλουτένη

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι Υγειονομικές  Υπηρεσίες, έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την Αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στο προϊόν΄Naturya κινεζικής κατασκευής, ενώ φέρει ένδειξη ότι είναι «χωρίς γλουτένη», έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις, ανιχνεύτηκε σε αυτό γλουτένη.

Το προϊόν περιγράφεται ως εξής.

Είδος: Naturya Barleygrass Powder
Εμπορική επωνυμία: Naturya
Ανάλωση  κατά προτίμηση πριν από: Μάρτιος 2017
Αριθμός παρτίδας: 502051
Συσκευασία : σακούλα
Βάρος : 200g
Χώρα Προέλευσης: Κίνα

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει την εταιρεία που διακινεί το προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά.

Επειδή όμως, είναι δυνατόν κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, οι οποίοι παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση γλουτένης, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους απ’ όπου το αγόρασαν.

Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας, η γλουτένη αποτελεί αλλεργιογόνο ουσία, η παρουσία της οποίας στα τρόφιμα, πρέπει να αναγράφεται στη σήμανση αυτών.