Προς υπαλλήλους της «Λαϊκής» – Πότε θα επιστρέψετε τα €2.000 Bonus ;

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, σύμφωνα με το λαϊκό άσμα. Ωστόσο, όταν τα λεφτά δίδονται απλόχερα ως «bonus» (φιλοδώρημα), τότε όλα είναι καλά και άγια.
Όταν, όμως, κάποιος πάει φούντο, αυτοί που έλαβαν τα φιλοδωρήματα, είτε απλοί υπάλληλοι, είτε υψηλά ιστάμενα στελέχη, έχουν τουλάχιστον ηθική υποχρέωση να επιστρέψουν -αν όχι όλα- μέρος αυτών που έλαβαν.

Και εξηγούμαι: Όλοι οι υπάλληλοι της Λαϊκής, που έλαβαν €2.000 έκαστος από τον τότε ισχυρό άνδρα της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο, πρέπει να κάνουν το αυτονόητο.

Όπως όλοι εμείς οι απ’ έξω πληρώσαμε από το υστέρημά μας, για να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες, έτσι και αυτοί έχουν μια ηθική τουλάχιστον υποχρέωση.

Αυτοί, βεβαίως, που οδήγησαν την κατάσταση στην τράπεζα μέχρι τους «τίτλους τέλους» πρέπει να δούνε κάγκελο…

Απλώς, υπενθυμίζω ότι τα μπόνους, που δόθηκαν τότε που «έβρεχε» ευρώ, ανέρχονται σύμφωνα με την Επιτροπή θεσμών της Βουλής σε 17,7 εκατ. ευρώ.

Και για να μην ξεχνούμε, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, εκτός από Bonus €2.000 σε κάθε υπάλληλο, φιλοδωρήματα έλαβαν και οι Χρήστος Στυλιάνιδης, Παναγιώτης Κουννής και Ροδούλλα Χατζηκυριάκου ύψους €302.000, ο Μιλτιάδης Μιχαηλάς €252.000, ο Δώρος Κτωρίδης €212.000, η Φιλιππίδου Αννίτα €202.000, ο Λυσάνδρου Νεοκλής €152.000 και ο Σόλωνας Μάτσας €146.000.

Φήμη