Προς αναζήτηση συμμάχων Έρογλου-Ακιντζί

Συνάντηση με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα είχε στην κατεχόμενη Λευκωσία ο υποψήφιος Μουσταφά Ακιντζί μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των “προεδρικών εκλογών”. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τον Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την Σιμπέλ Σιμπέρ που χθες ήρθε τρίτη με ποσοστό 22,5%.

Ακολούθως, συνάντηση με την ηγεσία του ΡΤΚ θα έχει στις 14.00 και ο έτερος του δεύτερου γύρου των εκλογών, Ντερβίς Έρογλου. Υπενθυμίζεται ότι στις 19:30 συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του ΡΤΚ για να κάνει μια πρώτη αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος και να καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο δεύτερο γύρο των “εκλογών” την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει χθες πως θα επεδίωκε συνάντηση και με τον Κουντρέτ Οζερσάι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό οποιοδήποτε ραντεβού του κ. Οζερσάι με τους δύο υποψηφίους.

Χθες (19/4) ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του και η βούλησή τους θα φανεί στην κάλπη.

Πηγή:  ΚΥΠΕ