Προς αναζήτηση Βουλευτή για σκοπούς Εργοδότησης με ευνοϊκούς όρους

 

Οι συνθήκες εργοδότησης θα είναι πολύ καλές. Αυτός ο οποίος θα πάρει τη θέση θα λαμβάνει μισθό που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ μηνιαίως. Θα δικαιούται και άλλα ωφελήματα όπως μεταξύ άλλων και μηνιαίο επίδομα για κοινοβουλευτικό συνεργάτη ή και γραμματέα, σεβαστή σύνταξη και εφάπαξ. Οι υποψήφιοι για τη θέση θα πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

 1. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συγκρουσθούν με την ηγεσία του κόμματός τους σε περίπτωση κατά την οποία προωθείται νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο είναι άδικο για τον απλό λαό ή και ψηφίζεται για να εξυπηρετήσει συμφέροντα.
 2. Θα πρέπει να διαβάζουν όλα τα νομοσχέδια πριν τα ψηφίσουν και να μην εξαρτώνται και να ακολουθούν τυφλά τις αποφάσεις της ηγεσίας.
 3. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να εγκαταλείψουν το αξίωμά τους σε περίπτωση κατά την οποία το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν ακολουθεί αντίθετη με τα πιστεύω τους πολιτική.
 4. Θα πρέπει να ενημερώνουν τον απλό λαό για τα λάθη και τις παραλείψεις του ίδιου του κόμματός τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν εγκληματική ή ανήθικη συμπεριφορά στα κόμματά τους, να την δημοσιοποιούν άμεσα.
 5. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συγκρουσθούν με τον λαό όταν αυτός επιθυμεί την ψήφιση νομοσχεδίων που παραβαίνουν τους κανόνες της λογικής και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
 6. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τον λαό και τους ψηφοφόρους τους όταν αυτοί ζητούν την προώθηση άδικων ή και παράλογων αιτημάτων.
 7. Οι υποψήφιοι δύνανται να διατηρήσουν το επάγγελμά τους που μέχρι την εκλογή τους ασκούσαν, υπο τον ρητό όρο όμως, ότι δεν θα εκμεταλλεύονται την Βουλευτική τους ιδιότητα για να υπόσχονται στους πελάτες τους ευνοϊκότερη μεταχείριση ή και παράκαμψη διαδικασιών που άλλοι πολίτες θα αντιμετώπιζαν.
 8. Οι υποψήφιοι όταν θα παρουσιάζονται σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές θα πρέπει να αποφεύγουν τον λαϊκισμό και την παπαρολογία προς αλίευση ψήφων.
 9. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έντιμοι και να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να διαχειρίζονται τα οικονομικά του κράτους με περισσότερη επιμέλεια από ότι και τα δικά τους.
 10. Πηγαίνοντας στα μνημόσυνα ή στις κηδείες θα πρέπει να κάθονται σε σκάμνους που κάθονται οι απλοί άνθρωποι, αντιλαμβανόμενοι ότι το αξίωμά τους δεν τους καθιστά διαφορετικούς ή και ανώτερους από τον απλό λαό.
 11. Όταν εκφωνούν λόγους θα πρέπει να τους γράφουν οι ίδιοι και όχι να οικειοποιούνται γραφόμενα άλλων απλά και μόνο για να δημιουργούν εντυπώσεις. Να μιλούν με απλή και κατανοητή γλώσσα στον απλό λαό λόγια και να αποφεύγουν τη χρήση εξεζητημένων εκφράσεων μόνο για να εντυπωσιάσουν. Να επικεντρώνονται στην ουσία και όχι στη διακόσμηση.
 12. Σε περίπτωση αδικίας δεν πρέπει να τους ενδιαφέρουν ούτε οι νόμοι ούτε οι κανονισμοί, αλλά θα πρέπει να είναι σε θέση να συγκρουστούν με κάθε νόμο και κάθε κανονισμό για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 13. Θα πρέπει πριν οι ίδιοι ανεγείρουν επαύλεις να εξασφαλίζουν όλες τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες.
 14. Θα πρέπει όταν οδηγούν στο δρόμο να σέβονται τους ίδιους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.
 15. Θα πρέπει να είναι ωφέλιμοι και όχι αρεστοί στο κόσμο και να περιμένουν την ιστορία να τους δικαιώσει όχι τον όχλο.
 16. Θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να χαιρετίζουν την αντίθετη άποψη. Να συμφωνούν εκεί που η αντίθετη άποψη είναι σωστή και να κακίζουν με σεβασμό εκεί που διαφωνούν χωρίς όμως να είναι ισοπεδωτικοί.
 17. Όταν θα βρίσκονται στη βουλή, απαγορεύεται να παίζουν παιχνίδια πάνω στο κινητό τους, να διαβάζουν διαδικτυακές εφημερίδες, να στέλνουν μηνύματα, να μπαίνουν στο facebook.
 18. Τέλος, θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς ως στρατιώτες στη μάχη και να υπερασπίζονται τη πατρίδα τους με τον ίδιο τρόπο που κάποιος διακινδυνεύει τη ζωή του για την πατρίδα του.

Υπάρχει κανείς; Ακούει κανείς; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Σπάρτακος