Προκαλεί το τρέιλερ και η φωτογράφιση στον ιστορικό χώρο των Κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς!(φωτος)

Προκαλεί το κοινό αίσθημα πολιτών η φωτογράφιση και το τρέιλερ για τα αντρικά καλλιστεία του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα που έγιναν στον Ιστορικό χώρο των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς.

Το μοντέλο- παρουσίαστρια Έβελιν Καζαντζόγλου ποζάρει μέσα στους χώρους των κρατητηρίων και έξω μαζί με τους καλλιγράμμους άνδρες, γεμάτοι «περηφάνια»!

Η πράξη αυτή μαρτυρά έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που ως γνωστό υπέφεραν τον καιρό της Αγγλοκρατίας  όπουοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και οι πολιτικοί κρατούμενοι  στα κρατητηρία Κοκκινοτριμιθιάς αρνούμενοι να υποκύψουν στη θέληση της αποικιοκρατίας, έδιναν την αδιάκοπη μάχη της Ελληνικής ψυχής και την  ηθική σύγκρουση με τον Άγγλους αποικιοκράτες.

Πραγματικά δεν περιμέναμε μια τέτοια κίνηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα!

kratitiria k

evelin2

Στα Κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς, μεταφέρονταν άνθρωποι από τους θαλάμους βασανιστηρίων της Ομορφίτας, του Σπέσιαλ Μπραντς, των Πλατρών, της Αμμοχώστου, του Ρετ Χάουζ, όπου κτηνώδεις βασανιστές, υπέβαλλαν σε ανήκουστα σωματικά και ψυχικά μαρτύρια τα ανυπεράσπιστα θύματά τους. Κι όταν οδηγούνταν στα Κρατητήρια οι αγωνιστές, ήταν ανθρώπινα ράκη, με σπασμένα χέρια, πόδια, κεφάλια. Πέθαναν στα μπουντρούμια 13 και εκατοντάδες μετά παρέλευση κάποιου χρόνου, συνεπεία των κακουχιών, δεν υπέκυψαν. Μέχρι τέσσερα χρόνια μαρτυρούσαν αγόγγυστα, δραπέτευαν, έπεφταν σε μάχες, έβγαιναν στο αντάρτικο. Οι επιζήσαντες συναγωνιστές τους, έστησαν επιβλητικές μαρμάρινες προτομές τιμώντας την ιερή τους μνήμη, που υποδέχονται στην είσοδο των Κρατητηρίων τις χιλιάδες επισκέπτες, διδάσκοντας τη νεότητα πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι, πώς ένας κόσμος που εμπνέεται από ιδεώδη κι αγωνίζεται για την τιμή του και τη λευτεριά της πατρίδας του, μένει στην αιωνιότητα πρότυπο αξιοπρέπειας και μίμησης των πολιτισμένων ανθρώπων.

evelin kazantzoglou

Αυτά όλα λοιπόν δεν τα έχουν κατά νου οι ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού; Ποιος έδωσε την έγκριση για να γίνουν τα γυρίσματα και η φωτογράφιση στον συγκεκριμένο  χώρο;

Μήπως το κανάλι πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αποσύρει την φωτογράφιση και το τρέιλερ της εν λόγω εκπομπής;