Προειδοποιεί η ΟΛΤΕΚ – ” χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την Τεχνική Εκπαίδευση”

Μας “οδηγεί στα χαρακώματα” η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Μικρές βελτιωτικές αλλαγές στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης”, τονίζει η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ).

“Η αλλαγή του ενοποιημένου υποχρεωτικού μαθήματος της  6ης Δέσμης Καλών Τεχνών, Εικαστικές και Γραφικές Τέχνες της Β’ και Γ’ Λυκείου, σε επιλεγόμενο Γραφικές Τέχνες της ίδιας δέσμης, μόνο για την Γ΄ Λυκείου, γκρεμίζει την ειλικρινή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών”, αναφέρει η ΟΛΤΕΚ σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει πως “είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι ο έντιμος Υπουργός Παιδείας υποκύπτει στις πιέσεις του ισχυρού και αφήνει το σωστό και δίκαιο να κατακρημνίζετε”.

“Εμείς επιζητούσαμε `καθαρές λύσεις` που δεν θα άφηναν περιθώρια σκοπιμοτήτων και οπισθοδρόμησης και υποχωρήσαμε στην δική σας εισήγηση, την οποία έχετε προς το παρόν εσείς ο ίδιος εγκαταλείψει”, αναφέρει η ΟΛΤΕΚ.   Σημειώνει ότι “υπάρχει μεγάλη πίκρα και αγανάκτηση με την αλλαγή που έχετε επιφέρει στην πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο”.

Η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι “έχοντας υπόψη τη δική μας εποικοδομητική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας σας για αλλαγές προς όφελος της παιδείας και μόνο, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα μια χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την Τεχνική Εκπαίδευση”.

Καταλήγοντας, η ΟΛΤΕΚ, τονίζει ότι “θα αντιδράσει για το πιο πάνω θέμα, το οποίο θα μελετήσει σε έκτακτη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της την ερχόμενη βδομάδα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για τη πολιτική που θα ακολουθήσει”.