Που ξόδεψε τις 100.000 ευρώ που υπεξαίρεσε η 46χρονη από τη Δρομολαξιά – Πώς κατάφερε να ξεγελά τον υπεύθυνο της

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες 4 μέρες το διάταγμα κράτησης γυναίκας 46 χρόνων από τη Δρομολαξιά για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από υπάλληλο, κλοπής, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, τήρηση τραπεζικού απορρήτου, αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2007 με 14 Αυγούστου 2015 στη Δρομολαξιά της επαρχίας Λάρνακας.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 18 Αυγούστου 2015 όταν καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από τον εσωτερικό ελεγκτή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας, πως μετά από έλεγχο που έκανε στο υποκατάστημα της Δρομολαξιάς, στο ταμείο της ύποπτης διαπίστωσε έλλειμμα χρηματικού ποσού που ανέρχεται στις 82,585.24 ευρώ.

Σε περαιτέρω έλεγχο όλων των ταμείων του υποκαταστήματος διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έλλειμμα στα ταμεία δύο άλλων υπαλλήλων ποσών 9,090 και 9,878.05 ευρώ αντίστοιχα. Η 46χρονη ύποπτη ως κεντρική ταμίας του υποκαταστήματος είχε στην κατοχή της τα κλειδιά του μεγάλου χρηματοκιβωτίου και τα κλειδιά των θυρίδων των υπόλοιπων ταμείων.

Η ύποπτη παραδέχθηκε την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων. Ανακρινόμενη η 46χρονη παραδέχθηκε ότι είχε υπογράψει το σχετικό έντυπο του Συνεργατικού που παραδέχεται την κλοπή των 82,585.27 ευρώ και την γραπτή υπεύθυνη δήλωση στην οποία παραδέχεται την κλοπή των 9,090 και 9,878.05 ευρώ από τα ταμεία των άλλων δύο υπαλλήλων του Ταμιευτηρίου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη προσωποκράτηση της 46χρονης λήφθηκαν καταθέσεις από ταμίες και υπαλλήλους του Συνεργατικού, πελάτες και κατόχους λογαριασμών και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Επίσης παραλήφθηκε μεγάλος όγκος εγγράφων, αποδείξεων και καταστάσεις λογαριασμών. Ακόμα συνεχίζεται ο δεύτερος πιο ενδελεχής έλεγχος από το Κεντρικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας, η 46χρονη αν και παραδέχεται την κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού από το ταμείο της και εκδόθηκαν  διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών.

Σε δύο καταθέσεις που λήφθηκαν από την ύποπτη μία προφορική και μία ανακριτική, παραδέχεται ότι έπαιρνε λεφτά από το ταμείο της. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε λεφτά από το ταμείο της αυτό γινόταν για οκτώ περίπου χρόνια και επειδή ήταν η κεντρική ταμίας κατάφερνε με διάφορους τρόπους να ξεγελά τον υπεύθυνο της κατά τους ελέγχους που της γίνονταν.

Παραδέχθηκε ακόμα ότι πήρε λεφτά από το ταμείο και τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα, χωρίς όμως να αναφέρει τι έκανε τα υπόλοιπα λεφτά που πήρε από το ταμείο, λέγοντας απλώς ότι τα ξόδεψε σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Εν τω μεταξύ στις 20 και στις 24 Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους 50 και 45 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Χθες εκδόθηκε εναντίον της ύποπτης νέο ένταλμα σύλληψης και έγινε έρευνα στην κατοικία και τα αυτοκίνητα των παιδιών της, τα οποία και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Σήμερα η γυναίκα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης της για άλλες 4 ημέρες.