Που είναι το Μπαρπαρός;

Εδώ Μπαρμπαρός εκεί Μπαρπαρός πού είναι το Μπαρπαρός; Χειρότερα και από το γνωστό παιχνίδι έχουνε πάθει με τα κόλπα και τα τεχνάσματα του κατακτητή οι κυβερνώντες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μία πάνε σε συνομιλίες και μία δηλώνουν ότι αναμένουν να εκλείψουν οι λόγοι της αποχώρησης μας από το τραπέζι του ξεπουλήματος.

Την ίδια ώρα που στη Τουρκία γινόταν η ναυπήγηση του πλοίου τουρκικής κατασκευής Τουρκουάζ, το οποίο μαζί με το Μπαρμπαρός θα διεξάγουν έρευνες για φυσικό αέριο, πετρέλαιο και αρχαία.
Το καινούργιο απόκτημα της χώρας αναμένεται να αλωνίσει μαζί με το αδελφάκι του το Μπαρμπαρός τη Μαύρη Θάλασσα, τη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Κύπρο υποδέχονταν με χαμόγελα τις δηλώσεις του ψευδουπουργού εξωτερικών των κατεχομένων Οζντίλ Ναμί περί αναχώρησης  από την Κύπρο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός, που βρίσκεται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Ελεύθερο το πεδίο παιδιά μήπως ήρθε η ώρα να μοιράσουμε το φυσικό αέριο; Αφού ξεπουλήσαμε στην επιτροπή αποζημιώσεων τα σπίτια των πατεράδων μας και λησμονήσαμε τους τάφους των παππούδων μας, ας τους χαρίσουμε και τα όνειρα των παιδιών μας…