Που είναι το κλειδί της λύσης;

Στη φοβερή και πρωτότυπη διαπίστωση ότι «το κλειδί της λύσης του κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα», προέβη χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Όταν λέγεται από έναν πολιτικό ότι το κλειδί για την επίλυση ενός προβλήματος βρίσκεται στα χέρια του αντίπαλου, το πρώτο πράγμα που αποπνέει αυτή η παραδοχή, είναι ηττοπάθεια.

Από το 1974 μέχρι σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας λένε το ίδιο πράγμα. Ότι το κλειδί της λύσης του κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα.

Κάθε φορά, που καλούνται να απαντήσουν σε μια ερώτηση, αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του κυπριακού, με παθητικότητα και σα να διαβάζουν το ιερό ευαγγέλιο, λένε το ίδιο χιλιοειπωμένο ποίημα.

Είναι που είμαστε ο αδύναμος κρίκος και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε έτσι την κατάσταση; Είναι που κατά την ώρα των διαπραγματεύσεων μειονεκτούμε έναντι του αντιπάλου; Είναι που χάνονται σημαντικά όπλα την ώρα της μάχης και απλώς δεν μας το λένε.

Και τι θυμήθηκε ξαφνικά ο Γιαννάκης Ομήρου και μας είπε πάλι για κλειδιά και αδιάλλακτη Τουρκία;

Είναι καιρός οι πολιτικοί να προσδιορίσουν ξανά τις θέσεις τους. Και να κάνουν και κανένα σεμινάριο πώς να μην απογοητεύσουν τον κόσμο πάλι.

Η καραμέλα, που έγλειφαν τόσα χρόνια για το κλειδί της λύσης που βρίσκεται στην Άγκυρα, μας τελείωσε. Καιρός να πιπιλήσουμε άλλη, με διαφορετική γεύση.

Σταματήστε να μας λέτε το ίδιο ανέκδοτο πάντα. Απεμπολείτε το ατού του αιφνιδιασμού και περιορίζεστε σε προβλέψιμες θέσεις. Δεν το καταλαβαίνετε;

Θα περιμένουμε να αναθεωρήσετε και να μας πείτε όλη την αλήθεια για το κλειδί και πού βρίσκεται. Γιατί, τελικά, εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι στην Άγκυρα.

Η εντύπωση που μας δίδεται είναι πως το κλειδί βρίσκεται σε ελληνοκυπριακά χέρια και κάθε φορά ο ένας πολιτικός το πασάρει στον άλλο.

Επιτέλους, πείτε μας ποιος έχει αυτό το κλειδί και ξεκλειδώστε την πόρτα της φυλακής μας, για να αναπνεύσουμε…

Φήμη