Πολύ πριν τη Μύκονο – O Μουσολίνι δημιούργησε τον πρώτο νησιωτικό «gay παράδεισο» (Φωτό)

Εκτός από την γνωστή κληρονομία του Ιταλού δικτάτορα που περιλαμβάνει εκτοπίσεις και δολοφονίες των πολιτικών του αντιπάλων, μια άγνωστη πλευρά της περιλαμβάνει, και την δημιουργία, από ατύχημα, του πρώτου αποκλειστικά «Gay νησιού» στην ιστορία.

Δεν είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται, ή γνωρίζουν πως στην Ιταλία του 20ου αιώνα, ο Φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι, θεωρώντας την ομοφυλοφιλία μεταδοτική αρρώστια, εξόρισε χιλιάδες ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες σε απομονωμένα νησάκια.

Gay-Men-dancing-at-a-men-only-dance-hall-in-Catania

Σε ένα από αυτά το Σαν Ντομίνο, δημιουργήθηκε η πρώτη αποικία εξόριστων Gayανδρών, που παρά το γεγονός ότι ζούσαν σε συνθήκες κράτησης και περιορισμού είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ζωή τους να είναι ανοιχτοί σχετικά με την σεξουαλικότητα τους.

Στο νησί οι εξόριστοι ανάπτυξαν κοινωνική ζωή, μπορούσαν να βγαίνουν ραντεβού με πρόσωπα του ίδιου φύλου και να παίρνουν μέρος σε γιορτές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να πρέπει να κρύβουν την σεξουαλικότητα τους.

exterior

Το νησί εγκαταλείφτηκε τελικά στις αρχές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν καλυτέρεψαν για τους ομοφυλόφιλους της φασιστικής Ιταλίας, που συνέχισαν να υπόκεινται σε διωγμούς από το καθεστώς.

Τελικά το Ιταλικό κράτος, το 2005 αναγνώρισε δημόσια τα αδικήματα που διέπραξε απέναντι σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

macana5-411x600

Πηγή:crashonline.gr