Πολιτική «Τάξις και ηθική»!

Αφού πήραμε μια νέα δόση αηδίας από το σαθρό πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, που μας περιβάλλει, με τον αλληλοσπαραγμό στη Νομική Υπηρεσία, που βρίσκεται στα δικαστήρια, οι εραστές της πολιτικής προσπαθούν να πείσουν ακόμα πόσο χρήσιμοι είναι στον τόπο.

Η ανευθυνότητα και η άγνοια των ουσιαστικών συνεπειών των πράξεων τους παραμένουν κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής κουλτούρας στην Κύπρο.

Η νέα πολιτική αβεβαιότητα, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει κατακόρυφα την εξάρτησή μας από τις στρατηγικές, τα συμφέροντα και την αλληλεγγύη των εταίρων μας.

Πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, που μας έριξαν χρόνια τώρα και να μην εφησυχάζουμε.

Και προτού βρεθούμε ξανά στις κάλπες, γιατί αυτό το «χούι» δεν κόβεται, πρέπει να σκεφτούμε πως μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως και να γίνει πιο ουσιαστική η λογική του πολιτικού συστήματος.

Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά σίγουρα μετά από μισή προεδρική θητεία, δεν είναι καλό να κάνεις σκέψεις, για τον επόμενο Πρόεδρο.

Δυστυχώς, όμως, όταν η κυβέρνηση δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι πάνω σε βασικά πράγματα που απασχολούν τον λαό, τότε οι σκέψεις γίνονται όλο και πιο έντονες.

Άρα, μ’ αυτή τη σκέψη, η επόμενη κυβέρνηση, όταν και όποτε προκύψει, πρέπει να είναι κυβέρνηση ευρύτατης συμμετοχής και συνεννόησης, κυβέρνηση ουσιαστικής αναζήτησης κοινών τόπων.

Η ανταλλαγή και η εκτόξευση απειλών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και οι διαφορές δεξιάς και αριστεράς δεν αρμόζουν πλέον στη συγκυρία των περιστάσεων.

Θυμάστε τον Περίανδρο Πόπωτα, τον γραφικό και ιδιόρρυθμο τηλεοπτικό Δήμαρχο στο σήριαλ «Καφέ της Χαράς», ο οποίο πολιτεύονταν με το σύνθημα «Τάξις και ηθική»;

Ένας Πόπωτας χρειάζεται και στην Κύπρο μπας και δούμε άσπρη μέρα! Τάξις και ηθική λοιπόν!

Φήμη