Πολιτική καταιγίδα στην Ελλάδα – Πληροφορίες για ανασχηματισμό – Συνεδριάζει η Ν.Δ

Οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και οι δραματικές διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης στις Βρυξέλλες για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, προκαλούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και τσουνάμι πολιτικών αλλαγών. Συνεδριάζει το μεσημέρι σήμερα εκτάκτως η Νέα Δημοκρατία, πληθαίνουν οι φήμες για ανασχηματισμό.

Η συνεδρίαση της Ν.Δ γίνεται για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους που κατέληξε σε νέα δανειακή συμφωνία μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις σε Eurogroup και Συνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση στις 2 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα ασχοληθεί και με την στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στις κρίσιμες ψηφοφορίες που αναμένεται να γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή προς επικύρωση της νέας συμφωνίας.

Στην ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής για παροχή εμπιστοσύνης προς την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, η ΝΔ έδωσε θετική ψήφο.

Πολιτική καταιγίδα με ανασχηματισμό 

Όλες οι πληροφορίες και ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι θέμα ωρών. Ο ανασχηματισμός πλέον προαναγγέλλεται από κυβερνητικά στελέχη όπως από τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. «Αύριο, μεθαύριο θα πρέπει να αναμένουμε ανασχηματισμό, ανάλογα πώς θα πάνε τα πράγματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης αναμένεται να είναι σαρωτικός αλλά δεν είναι το μόνο αγκάθι που έχει να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός.

Δεδομένου ότι οι δανειστές αναμένεται να ζητήσουν άμεσα ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αντιτάχθηκε στην στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία με σκληρά μέτρα και παραμονή στο ευρώ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν παραμείνει στη θέση της θα βάζει συνέχεια εμπόδια στις κοινοβουλευτικές διαδικασίας την ώρα που ο χρόνος θα είναι αμείλικτος για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Αν δεν παραιτηθεί η ίδια από τη θέση της Προέδρου της Βουλής, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση από την πρόταση μομφής και την υπερψήφιση ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όλο και περισσότερο φουντώνουν τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα κληθεί να εφαρμόσει τα πρώτα δύσκολα μέτρα της νέας συμφωνίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ/Crashonline