Ποιους βλέπει σήμερα η Τρόικα – “Καυτή” η ατζέντα

Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Σχέδιο του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θέματα ενέργειας, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη σημερινή τέταρτη ημέρα των επαφών στο νησί των τεχνοκρατών της Τρόικα, οι οποίοι προβαίνουν στην έβδομη αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Κλιμάκιο της Τρόικα θα μεταβεί το πρωί στο Προεδρικό για συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω προέδρω με τον οποίο θα συζητήσει τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ στο Υπουργείο Οικονομικών άλλο κλιμάκιο των διεθνών πιστωτών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΑΗΚ.

Επίσης, κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει με εκπροσώπους του ΚΟΑΓ το σχέδιο του οργανισμού που αφορά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητηθούν αρχικά θέματα ενέργειας και στη συνέχεια φορολογικά θέματα.

Στις 15.00 στην Κεντρική Τράπεζα κλιμάκιο της Τρόικας θα έχει κοινή συνάντηση με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, τον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών και εκπροσώπους του Υπουργείου  Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας για τις καταναγκαστικές πωλήσεις και το πλαίσιο αφερεγγυότητας.