Ποιος όρκος του Ιπποκράτη… Γιατρός αρνήθηκε να ξεγεννήσει γυναίκα στην Πάφο και όχι μόνο…

Στα χαρτιά μάλλον άφησε τον όρκο του Ιπποκράτη γιατρός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας που βρισκόταν στην 33η εβδομάδα της κύησης, αρνήθηκε να την ξεγεννήσει.  Η γυναίκα  μετέβη εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, μετά από αιμορραγία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο μαιευτικό θάλαμο όπου και ενημερώθηκε ο γιατρός ότι έπρεπε να προχωρήσει σε έκτακτο τοκετό. Η αντίδραση του γιατρού ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο γιατρός αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο και μάλιστα έδωσε οδηγίες στις μαίες πώς να προχωρήσουν με τον έκτακτο τοκετό. Το παιδί ήρθε στο κόσμο μετά από δυόμισι ώρες και μεταφέρθηκε από παιδίατρο, διασωληνωμένο στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Ο γιατρός επισκέφτηκε την επόμενη ημέρα τη γυναίκα, η οποία και του ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο αρνήθηκε να την ξεγεννήσει για να λάβει ως απάντηση «τι φταίω εγώ αν έκανες σεξ το βράδυ και ήρθε πρόωρος τοκετός», συνοδεύοντας μάλιστα τη φράση του και με άσεμνη χειρονομία. Μετά την καταγγελία, ο υπουργός υγείας διέταξε όπως ξεκινήσει σχετική έρευνα για το συμβάν.