Ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τη Βουλή;

Παρόλο που είμαστε 10 μήνες μακριά από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου ήδη οι προεργασίες στα κόμματα έχουν αρχίσει. Τεράστιο θα είναι το ενδιαφέρον αν δούμε τις διάφορες συμμαχίες, κυρίως των μικρών κομμάτων αφού είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάποια εξ αυτών θα δυσκολευτούν πολύ να μπουν στην νέα σύνθεση της βουλής, από μόνα τους.

Δύσκολη θα είναι η είσοδος του Δημήτρη Συλλούρη εάν επιλέξει την κάθοδο του με αυτόνομο ψηφοδέλτιο, αν και είναι φανερή η θετική στάση που κρατά ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου απέναντι του.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η στάση του στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της ολομέλειας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Φοινιτζιά τον έκανε! Αν και πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των στελεχών του κόμματος δεν βλέπουν θετικά την επιστροφή του κυρίου Συλλούρη.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και το δρόμο που θα ακολουθήσει το κίνημα των Οικολόγων αφού και για αυτούς η είσοδος του κυρίου Περδίκη είναι απαγορευτική σύμφωνα με το καταστατικό τους.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας θα κάνει άραγε το μεγάλο βήμα και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη; Αν και αυτός θα βρει την σθεναρή αντίσταση υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και βουλευτών του ΔΗΚΟ, που δεν του έχουν, ακόμα, συγχωρέσει το ατόπημα της μη ψήφισης του τότε προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν ως προέδρου της Βουλής.
Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ εκτιμούν ότι θα κάνουν την είσοδο τους στην βουλή και κατά πάσα πιθανότητα θα το πετύχουν.

Πάντως είναι βέβαιο ότι οι εσωκομματικές διαφορές σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα φανούν στην κάλπη και η επόμενη ημέρα θα βρει και τους δύο με κατακρεουργημένα ποσοστά.
Να δούμε τι θα πει η κάλπη, όταν θα μιλήσει…

Δίκτυς ο Κνώσσιος