Ποιος είναι ο χειρότερος Υπουργός;

Όταν η επιστημοσύνη εμπλέκεται με την πολιτική το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι τραγικό.

Αυτό έπαθε ο Φίλιππος Πατσαλή. Πριν από λίγα χρόνια έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, με την εξαγγελία της ανακάλυψης μιας νέας μεθόδου, για τη μη επεμβατική μέθοδο διάγνωσης του συνδρόμου Down.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, τότε, εξήγγειλε τη μεγάλη ιατρική ανακάλυψη, ανεβάζοντας στα ύψη το κύρος της επιστημονικής ιατρικής στην Κύπρο και καθιστώντας τον ίδιο ως έναν από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες.

Από τότε που αποδέχθηκε την πρόταση ν’ αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας, με βασικό στόχο την εφαρμογή του ΓΕΣΥ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Κάθε μέρα που περνά η δημοτικότητά του πέφτει, σε βαθμό που πολύ δύσκολα θα γλιτώσει να προλάβει να φάει μελομακάρονα και κουραμπιέδες στην υπουργική καρέκλα.

Τρέχει να προλάβει, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας είναι μηδαμινά, για την εφαρμογή ενός σχεδίου, που συζητείται από την εποχή του Μακαρίου.

Οι ασθενείς κάθε μέρα μπαινοβγαίνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και αναμένουν υπομονετικά στις λίστες αναμονής, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση κλείνει όλες τις πόρτες, για πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα.

Πόσο εύκολο είναι να πείσει  ιατρούς και νοσηλευτές;

Πόσοι προκάτοχοί του προσπάθησαν και μάλιστα σε οικονομικές συνθήκες πολύ καλύτερες από τις σημερινές;

Τώρα, ελλείψει χρημάτων, οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να κρατούν ασπίδες, για να προστατεύονται από τα βέλη των πολιτών.

Το χειρότερο για τον Φίλιππο Πατσαλή θα ήταν από ένας λαμπρός επιστήμονας η ενασχόλησή του με την πολιτική να τον καταστήσει σε έναν αποτυχημένο Υπουργό, τον πιο αποτυχημένο Υπουργό λόγω …μη ΓΕΣΥ

Ή θα το κάνεις κύριε Πατσαλή ή δεν θα το κάνεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μην χαρακτηριστείς, ως ο χειρότερος Υπουργός που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας

Κρατίνος