Ποιος έκανε λάθος σήμερα;

Πενθήμερη κράτηση στον 20χρονο για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης, 4 μέρες κράτηση σε 27χρονο για εμπρησμούς αυτοκινήτων, υπό κράτηση μητέρα για αρπαγή του 8χρονου γιου της, 6ήμερη κράτηση σε 46χρονη για υπεξαίρεση €100.000 και πολλά αλλά. Πλούσιο και σήμερα το αστυνομικό δελτίο.

Έτσι προς πείσμα όλων που σήμερα κραυγάζουν κατά όλων όσων προβάλλονται στο βίντεο του ξυλοδαρμού λες και δεν το ξέραμε ότι οι αστυνομικοί δέρνουν.

Είμαστε ένας λαός που 1000 καλά να κάνει κάποιος δεν θα τα δούμε, ένα κακό όμως αν κάνει θα βγούμε με τις πέτρες να τον λιθοβολήσουμε. Μάθαμε να μην επαινούμε την καλή δουλειά, παρά μόνο να φωνάζουμε για τα στραβά. Δεν λέω καλά κάνουμε και κρίνουμε και κατακρίνουμε τα λάθη αλλά ας μου πει κάποιος έναν από όλους αυτούς που σήμερα φωνάζουν, αν έστω και μια φορά είπαν “Μπράβο στην αστυνομία για την καλή δουλειά που κάνει”.

Αυτή είναι η νοοτροπία μας δεν αφορά μόνο την αστυνομία, το ίδιο συμβαίνει και στα σχολεία, μια φορά να μην γράψεις σε ένα διαγώνισμα και να σου η καμπάνα, στο σπίτι οι γονείς προς τα παιδιά “ήσουν άτακτος σήμερα, δεν θα βγεις το Σάββατο”, μα καλά χθες και προχθές και αντί προχθές που ήμουν φρόνιμος, δεν μέτρα; Στη δουλειά αν σου ξεφύγει κάτι, σου φωνάζει αμέσως ο Διευθυντής στο γραφείο του και σου “τραβά” το αυτί, μα μήνες ολόκληρους που σκοτώνομαι και μάλιστα σπαταλώντας προσωπικό μου χρόνο χωρίς να πληρώνομαι υπερωρίες δεν μέτρα; Όχι βέβαια το μόνο που μέτρα είναι το λάθος. Λες και όλοι καραδοκούν να σε τσακώσουν να κανείς έστω και ένα μικρούλι λάθος για να σου κάνουν παρατήρηση.

Δεν είναι έτσι που βελτιώνεται ένας άνθρωπος, ένας μαθητής ή ένας εργαζόμενος. Ας αρχίσουμε όλοι μας να επαινούμε την προσπάθεια και την καλή δουλειά και να δείτε που ξαφνικά ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

Δίκτυς ο Κνώσσιος