ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

“Η κρίση είναι πιο σημαντική απο την είδηση”

Ζούμε μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Από τον κόσμο του Καζαντζάκη, του Καβάφη, του Καββαδία, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ζολά, του Βολταίρου, πήγαμε στο κόσμο των talent shows, του λαϊκισμού, της επιδειξιομανίας. Στην σφαίρα του εύκολου. Στον αστερισμό της καθολικής νάρκωσης και εξόντωσης ιδεών και αξιών.

Από τον όμορφο κόσμο της πένας και της φαντασίας του συγγραφέα που κατέθετε ψυχή και πνεύμα στη λεπτή μαύρη γραμμή που διαβάζοντάς την ταξίδευες, ζούμε σήμερα στο κόσμο των εντυπωσιακών επικεφαλίδων και των φανταχτερών ειδήσεων. Στην συνήθεια της ανάγνωσης τίτλων και όχι σελίδων.

Ζούμε σ’ ένα Κολοσσαίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που οι θεατές του διψούν για αίμα. Ζουν για την εκδίκηση. Τον μηδενισμό.  Από ονειροπόλοι…κανίβαλοι.  Με επιδερμική δημοσιογραφία πολλές φορές καθοδηγούμενη από αλλότρια συμφέροντα.

Μια χούφτα νέων ανθρώπων σκέφτηκε να ακολουθήσει μια δική της πορεία. Μια διαφορετική προσέγγιση στη δημοσιογραφία. Μια προσέγγιση στην οποία η κρίση είναι πιο σημαντική από την είδηση. Μια προσέγγιση στην οποία το βιβλίο είναι πιο σημαντικό από το εξώφυλλο.

Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε διάσημοι από αυτό μας το εγχείρημα. Δεν αναζητούμε τα πλούτη ή την αναγνώριση. Προτιμούμε την ανωνυμία μας. Να μην είμαστε προσβάσιμοι σε κανέναν και να μην γίνεται προσπάθεια επηρεασμού μας από κανένα.

Μια πλατφόρμα μετάδοσης της κραυγής καθημερινών ανθρώπων. Χωρίς ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Χωρίς κεφαλή. Χωρίς έμμισθους. Χωρίς μετόχους. Χωρίς  συντάκτες, αρχισυντάκτες και άλλους τόσους που φιλτράρουν και ελέγχουν την ελευθερία της έκφρασης. Μια πλατφόρμα στην οποία καλωσορίζουμε όποιον απο εσάς θέλει να εκφράσει τις απόψεις και τη κριτική του. “Κοινό όχι Κυπρίων αλλά Ελεύθερα Σκεπτόμενων Ανθρώπων”.

Σκιές ψυχών καθημερινών ανθρώπων, που επιθυμούν να ενημερώνονται για τα δρώμενα του στίβου της πολιτικής μετριότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης, με άρωμα σχολιασμού και όχι εντυπωσιασμού. Στην αναζήτηση της αλήθειας. Στην αναζήτηση του λογικού. Στη δοξασία της ελευθερίας της έκφρασης. Της Δημοκρατίας. Της ανεπηρέαστης και αδιάβλητης δημοσιογραφίας.

Απολογούμαστε εκ των προτέρων εάν κάποτε θα είμαστε σκληροί. Δεν είναι από απέχθεια. Ούτε από μίσος. Ούτε με αισθήματα και διαθέσεις εξόντωσης. Αλλά με μια διάθεση κριτική. Γιατί χωρίς την κριτική, δημοσιογραφία δεν λογίζεται. Δημοκρατία δεν λογίζεται. Ελευθερία δεν λογίζεται.

Ιδρυτική Ομάδα “Αποκάλυψη”