Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο για το Άρης-Παναθηναϊκός!

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου πρότεινε η εισαγγελέας του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στη δίκη για την υπόθεση Δαλούκα,  με το δικαστήριο να κάνει την εισήγηση και να καταδικάζει τον νυν δήμαρχο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών!

Η υπόθεση αφορούσε στα όσα είχαν προηγηθεί και ακολουθήσει του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 το 2010. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο βάσει του οποίου ασκήθηκε και ποινική δίωξη το 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε προβεί σε απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα ώστε ο τελευταίος να ευνοήσει τους Θεσσαλονικείς.

Στη σημερινή εκδίκαση της πολύκροτης δίκης, ο Δαλούκας στην κατάθεσή του δεν θυμόταν(!) τι είχε καταθέσει ενόρκως πριν από 4 χρόνια, με την εισαγγελέα της έδρας να σχολιάσει δηκτικά την… αμνησία του πρώην ρέφερι ως «κενό μνήμης».

Έκρινε δε αναξιόπιστη την κατάθεση Δαλούκα και πρότεινε την ενοχή του νυν δημάρχου του Βόλου για απόπειρα εκβίασης. Για την ακρίβεια η κατηγορία είναι «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος», η οποία είναι και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο, που εξαγοράσιμη (10 ευρώ την ημέρα) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως και την την έφεση που αναμένεται να καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου.