Ποια είναι η πιο «καυτή» αγορά πολυτελών ακινήτων στον κόσμο;

Η καναδική πόλη, Τορόντο ήταν η πιο «καυτή» αγορά πολυτελών ακινήτων το 2014, «σπάζοντας» μια επιβράδυνση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των πολυτελών κατοικιών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το διεθνές γραφείο ακινήτων Christie’s.

Το 2014, οι πολυτελείς πωλήσεις ακινήτων παρουσίασαν επιβράδυνση σε 9 από τις 10 κορυφαίες αγορές ακινήτων στον κόσμο, τις οποίες το μεσιτικό γραφείο Christie’s ορίζει ανάλογα με τις τιμές πώλησης, τις μέσες τιμές ανά τετραγωνικό πόδι και τον αριθμό πολυτελών πωλήσεων. Σπίτια στην τιμή του 1 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο, είχαν χαρακτηριστεί ως «πολυτελή».

https://luxuryauctionhouse.com/sites/default/files/u10/9-6035-SW-92-St-Medium.jpg

Ενώ οι πωλήσεις επιβραδύνθηκαν στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Σίδνεϊ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 37 % στην εμπορική πρωτεύουσα του Καναδά, το Τορόντο.

«Το 2014 ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά της αγοράς του Τορόντο», δήλωσε ο Justine Deluce του Christie’s.

Το γραφείο Christie δήλωσε ότι η «εξαιρετικά χαμηλή» προσφορά κατοικιών στο Τορόντο ώθησε τις τιμές σε 1-2 εκατομμύρια δολάρια για τα «μέσου όρου» σπίτια και 2-4 εκατομμύρια δολάρια για τα μεγαλύτερα σπίτια ή για εκείνα στις «πιο επιθυμητές γειτονιές».

http://blog.comfree.com/wp-content/uploads/2014/04/080414-Toronto-Condos.jpg

Διάφοροι αναλυτές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την φούσκα στην καναδική αγορά ακινήτων, με τις τιμές στις πόλεις της κοσμοπολίτικης Κάλγκαρι και στο λιμάνι του Βανκούβερ να είναι επίσης υψηλές.

http://i.huffpost.com/gen/1549160/images/o-VANCOUVER-facebook.jpg

Οι τιμές των κατοικιών στον Καναδά έχουν αυξηθεί κατά 60% από το 2000, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και οι συναγερμοί για φούσκα ακούγονται από διάφορους αναλυτές.