Πληροφορίες για άνοιγμα Οδοφράγματος Δερύνειας

Πληροφορίες της σελίδας μας αναφέρουν ότι το προσεχές Σάββατο διοργανώνεται εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας με συμμετοχή πλήθος Ελληνοκυπρίων. Αντίστοιχη και ταυτόσημη εκδήλωση διοργανώνεται και από Τουρκοκυπρίους που προσανατολίζονται να συναντηθούν αμφότερες πλευρές στο οδόφραγμα της Δερύνειας απαιτώντας το άνοιγμα του οδοφράγματος.

Θα ακολουθήσει διαδικασία βάση της οποίας θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος αφού το επιτρέψουν φυσικά οι κατοχικές αρχές.

Το άνοιγμα αυτό του οδοφράγματος θα εντάσσεται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μιας διαδικασίας η οποία ουσιαστικά παραπέμπει στο Λατινικό quid pro quo (πάρε-δώσε).

Η στάση της ιστοσελίδας μας ήταν, είναι και θα είναι θετική προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στα ίδια χώματα που θα γίνει η εκδήλωση αυτή, πριν μερικά χρόνια σκοτώθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η Τουρκική αδιαλλαξία και πολιτική προοπτική δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα. Σίγουρα αν γίνει κάτι τέτοιο ο τουρισμός της Επαρχίας Αμμοχώστου θα δεχτεί κάποιο πλήγμα. Δεν θα ήταν σοφό να βάζουμε τα μικροοικονομικά μας συμφέροντα πάνω από το καλό του τόπου. Όμως θα πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί σε αυτό το πάρε-δώσε να μην δίνουμε αρνί για να παίρνουμε κόκκαλα.