Πλήρωνε… γονιέ!

Παιδιά δεν έχω… Και πάλι καλά λέω, με όσα βλέπω αυτές τις μέρες. Το ένα θέλει φόρεμα το άλλο θέλει στολή, έλεος ποσό πιο βαθιά θα αναγκαστούν οι γονείς να βάλουν το χέρι στη τσέπη;

Με όλες αυτές τις γιορτές αποφοίτησης οι γονείς δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν την μια απαίτηση και ξεφυτρώνει η άλλη.

Και αυτοί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν έχουν το Θεό τους. Σκέφτηκαν ποτέ πως έχει και ανέργους γονείς ή πως δεν πιάνουν όλοι οι γονείς παχουλούς μισθούς όπως και τους δικούς τους;

Κατεβαίνει στους εκπαιδευτικούς μια ιδέα για την αποφοίτηση ή τη τελική γιορτή και πρέπει να τρέχουν οι κατακαημένοι γονείς να την υλοποιήσουν. Και ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά άντε να τους εξηγήσεις ότι δεν μπορείς να τους αγοράσεις τη στολή που σκαρφίστηκε η δασκάλα.

Και άντε αν έχεις ένα παιδί ίσως να τα κουτσό βολέψετε, αν όμως έχεις δυο και τρία, τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Με αυτό το τρόπο δεινοί εκπαιδευτικοί είναι που δημιουργούμε τις ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά. Με αυτό το τρόπο είναι που προκαλούμε το bullying στα σχολεία.

Αυτό που με ξενίζει ακόμα περισσότερο είναι ότι παρά την κρίση που μας χτύπησε εσείς συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην συνέβη η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος ποτέ.

Έχει κόσμο που πείνα έξω από τον υπέροχο κόσμο της εκπαίδευσης. Έχει παιδιά που στο σπίτι το ψυγείο είναι άδειο, και εσείς ασχολείστε με το τι θα φορέσουν τα παιδιά στην τελική γιορτή.

Δίκτυς ο Κνώσσιος