Πλάνα από τον πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα (βίντεο)

Ο Ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός TV Asahi μετέδωσε πλάναενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου να διασχίζει τον ουρανό, το οποίο προερχόταν από το σημείο από όπου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον πύραυλο.

Ο δημοσιογράφος είπε ο ουρανός πάνω από τη Βόρεια Κορέα ήταν καθαρός νωρίς την Κυριακή και το αντικείμενο ήταν ορατό ακόμα και στο γυμνό μάτι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την εκτόξευση του πυραύλου, η Βόρεια Κορέα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σε μια ειδική ανακοίνωση η οποία παρουσιάστηκε από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, επισημάνθηκε ότι η εκτόξευση έγινε με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει επειγόντως κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει την εκτόξευση σήμερα.

Η κίνηση αυτή έγινε παρά τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ενημερώσει υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι σχεδίαζε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο γεωπαρατήρησης, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικές κυβερνήσεις, που θεωρούν την κίνηση συγκαλυμμένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου στέφθηκε από «πλήρη επιτυχία», αν και νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας είχε μεταδώσει ότι η εκτόξευση ενδέχεται να ήταν αποτυχημένη. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο πύραυλος μοιάζει να απέρριψε τις δεξαμενές του πρώτου και του δεύτερου σταδίου καύσης, με τις δεξαμενές του πρώτου σταδίου να πέφτουν στη θάλασσα, στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου. Αντίθετα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο πύραυλος φαίνεται πως έφθασε στο διάστημα.