Πισκαλίστε του; Ή πισκαλίστε τον; Ιδού η απορία

Με σκληρή δουλειά τα κατάφερε η dream team της Κύπρου να μας βγάλει από την μέγγενη του μνημονίου. Το δραστήριο Παφίτικο αγόρι, ίδρωσε, πολέμησε και τα κατάφερε. Τώρα γίνεται αποδέκτης συγχαρητηρίων από τους άλλοτε εχθρικούς θαμώνες του καφενείου «Γιούρογκρουπ». «Άντε ρε παλληκάρι μπράβο σας τα καταφέρατε, αλλά να προσέχετε έτσι; Γιατί είστε σε επιτήρηση ακόμα».

Πραγματικά έχει από χθες, προσπαθώ να αντιληφθώ για πιο πράγμα θα πρέπει οι κυβερνώντες μας να πανηγυρίζουν. Λίγο έμεινε σαμπάνια να ανοίξουν. Και εάν δεν θα την χρησιμοποιήσουν τη σαμπάνια όπως την χρησιμοποίησε η Τζούλια, νομίζω άδικα θα πάει.

Γιατί σε όλο αυτό τους το πανηγύρι ξέχασαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν αναμεσά μας που ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν τις καταθέσεις και τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. Ακόμα μέχρι σήμερα ούτε λόγος δεν γίνεται για αυτούς τους μαλάκες που έβαλαν την καμπούρα τους για να κρατήσουν τις τράπεζες. Και αντί το βιός τους να το αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους, το διέθεσαν στον Χάρη Γεωργιάδη και τον Νίκαρο που σήμερα χαριεντίζονται που τα κατάφεραν.

Ακόμα μέχρι σήμερα και το κράτος αυτό που θέλει να ονομάζεται δίκαιο και έχει αυτούς τους ανθρώπους πεταμένους, περιθωριοποιημένους. Ούτε καν προεκλογικά, τα υπόλοιπα κόμματα δεν λεν τίποτε για το κούρεμα. Έγινε μια παλιά ιστορία, μια κακή βραδιά στο καμπαρέ που μας πήδηξαν και θέλουμε όλοι να ξεχάσουμε. Μα οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να πονούν…εξακολουθούν να αιμορραγούν.. εξακολουθούν να παίρνουν το βιβλιάριο καταθέσεων τους κάποτε κάποτε, να το βλέπουν και να δακρύζουν μόνοι τους, σκυφτοί σε μια γωνιά. Ούτε να κλάψουν δεν τους αφήσατε. Μια αναμνηστική καν πλακέτα δεν τους δώσατε:

«Σας ευχαριστούμε που σας πήραμε τις οικονομίες μιας ζωής για να καλύψουμε τις διαχρονικές στρεβλώσεις των τραπεζών και την έλλειψη εποπτικού ελέγχου από την Κεντρική Τράπεζα.

Εκ μέρους αυτών που σας πήδηξαν

Υπουργός Οικονομικών»

Σε περίπτωση πτώχευσης της Λαϊκής, το κράτος θα είχε υποχρέωση να πληρώσει τις 100.000 ανα καταθέτη. Το κράτος θα πλήρωνε άμεσα το ΕΛΑ και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής (τα δάνεια δηλαδή) θα έμεναν για τους καταθέτες για να πάρουν τα χρήματά τους. Εσείς για να μην πληρώσετε, δώσατε τις 100.000 την υποχρέωση της Τράπεζας Κύπρου, τους δώσατε όλα τα δάνεια υποτιμημένα κατά 50% και τον ΕΛΑ. Σε βάθος χρόνου η Τράπεζα Κύπρου κέρδιζε, εσείς δεν θα πληρώνατε τίποτα και οι μόνοι χαμένοι, θα ήσαν οι καταθέτες της Λαϊκής. Ντροπή σας…

Την ίδια ώρα όμως, τα εφάπαξ αυτών που σας ετοίμαζαν τα νομοσχέδια για να πάρετε τις καταθέσεις του κοσμάκη τα αφήσατε απείραχτα. Μόλις σας έτριξε τα δόντια ο Γλαύκος για τα εφάπαξ, να σας πήγε και τραβήξατε πίσω. Μιλούσατε για μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις για μεγάλες τομές. Τι κάνατε; Σχεδόν τίποτα. Επικεντρωθήκατε στο να ψηφίσετε τέτοιους νόμους στο να μπορέσετε να κάνετε πακέτα τα δάνεια, να πωλούνται με συνοπτικές διαδικασίες, να δημοπρατούνται περιουσίες με συνοπτικές διαδικασίες για να έρχονται τα ιερά trust funds του εξωτερικού να κάνουν τις αρπαχτές τους. Ξέρετε ποιες… Μην μπούμε ακόμα στην ονοματολογία κάποιων δικηγόρων που έκαναν τη «πάζα» τους εν καιρώ κρίσης με αυτά τα πακέτα και τις πωλήσεις, ούτε για τους Developers οι οποίοι ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια πήρε η τράπεζα τη γη τους, ζέρωσαν τα δάνεια, ξόφλησαν αυτοί και αυτούς τους έμειναν οι καταθέσεις του εξωτερικού. Σιγά σιγά θα τα πούμε και αυτά. Μην νομίζετε ότι δεν τα ξέρουμε. Εσείς μόνο στρουθοκαμηλίζετε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός. Θα κάνετε αναδιάρθρωση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Κάτι σαν το καζίνο που θα σας πάρει και αυτό μια πενταετία και επειδή θα υπάρχουν αντιδράσεις μπορεί να ψηφίσετε τη νομοθεσία με ισχύ το 2080, αφού αποβιώσει και ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ δηλαδή.

Τόσο πολύ στρώσατε τη Κύπρο και φεύγει η Τρόικα που γράφεις εταιρείες σε 2 μέρες. Οι δημόσιοι οργανισμοί απαντούν σε 2 δευτερόλεπτα και από τον πρώτο κτύπο του τηλεφώνου. Οι άδειες για τις οικοδομές εκδίδονται εντός μιας εβδομάδας. Οι άδειες λειτουργίας, ΚΟΤ κλπ καταργήθηκαν. Οι τίτλοι ακινήτων πριν να κάνεις την αίτηση σε περιμένει ο τίτλος με σάντουιτς και κοκα-κολα.

Ακόμα θα ψηφίσετε αντικειμενικές αξίες των ακινήτων… ΓΕΣΥ… ιδιωτικοποιήσεις… Πονάνε ε; Το ξέρω…ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο… Πόσα θα πάρεις Χάρη αν πουλήσεις τη CYTA και πόσους κουρεμένους θα αποζημιώσεις; Τώρα που πήρατε και καινούργια αυτοκίνητα και δεν έχετε άλλες ανάγκες.

Κλέψατε τα λεφτά του κόσμου σε καταθέσεις και αξιόγραφα, αυξήσατε το ΦΠΑ, αυξήσατε όλες τις φορολογίες και μειώσατε λίγο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Μήπως θέλετε και νόμπελ για όλα αυτά; Μούντζα θα πάρετε.

Το τραγελαφικό είναι να βλέπεις και την αριστερά να σου μιλά επαναστατικά για το μνημόνιο μέχρι και σήμερα και να κάνουν τους εργατοπατέρες. Άλλοι που θέλουν μούντζα.

Για αυτό το ερώτημα για το Χάρη Γεωργιάδη είναι…Πισκαλίστε του; Ή πισκαλίστε τον;

Διογένης