Περσινά ξινά σταφύλια

Για προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού «όταν μνημονεύονται πραξικοπηματίες και όταν γίνεται αναφορά για εμφύλιο σπαραγμό -και όχι πραξικόπημα- ενάντια στην νόμιμα τότε εκλεγμένη κυβέρνηση, τότε γίνεται προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας».

Επέρριψε, εξάλλου, ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
Δεν ξέρω πόσες φορές ο κόσμος άκουσε ή θα ακούσει τις ίδιες χιλιοειπωμένες κουβέντες. Μια η αριστερά και μια η δεξιά, που σπέρνουν κάθε τόσο τη διχόνοια. Ο κόσμος βαρέθηκε.

Πρέπει κάποια στιγμή η κυπριακή πολιτική ζωή να σταματήσει να μπαίνει στην ίδια συζήτηση, η οποία έχει ξεπεραστεί προ πολλού από τις εξελίξεις.

Το πραξικόπημα και εισβολή χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά, ανάλογα και με τις τρέχουσες ανάγκες, ενώ μπορεί κάποιος να διαλέξει καλύτερα το παραμύθι που του ταιριάζει, άσχετα αν το τέλος είναι πάντα το ίδιο.

Το μόνο πραγματικό καθήκον, όλων όσων σέβονται την ιστορική αλήθεια και θέλουν να τη φέρουν στο φως, είναι να αγωνιστούν για την οριστική αποβολή των άσκοπων δηλώσεων που κάνουν κατά καιρούς και να προβούν στην εμψύχωση του κόσμου, κάνοντας άλλες δηλώσεις που να υπόσχονται και να διαβεβαιώνουν, για μια οριστική λύση του κυπριακού.

Τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν ύβρη προς τους εκατοντάδες ηρωικώς πεσόντες και αγνοούμενους, αλλά και όλους αυτούς -Ελλαδίτες και Κύπριους- που με τον ιδρώτα και το αίμα τους υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία και προσπάθησαν να περισώσουν την αξιοπρέπεια των πολιτών της.

Φήμη