Περιουσιακό και διακυβέρνηση συζήτησαν οι ηγέτες – Υπάρχει μομέντουμ λέει ο Έιντε

Το περιουσιακό και τα σχετικά κριτήρια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας και ήταν η πρώτη των δύο ηγετών μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέγνωση κοινή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για επίτευξη περαιτέρω συγκλίσεων στο Κυπριακό.

Ανέφερε επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει μομέντουμ. Η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κατ` ιδίαν συνάντηση. Αργότερα στη συνάντηση προστέθηκε και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενώ σε τελευταίο στάδιο η συνάντηση διευρύνθηκε και συμπεριέλαβε και τις διαπραγματευτικές ομάδες.
Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 09:30 ο κ. Άιντα και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαιμ.
Πρώτος έφθασε στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συναντήσεις Έιντε το απόγευμα με τους δύο ηγέτες 
Ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
Το απόγευμα στις 16:00 ο κ. Έιντε συναντάται με τον κ. Ακιντζί και στις 18:30 με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.