Μηνύματα ελπίδας από Αναστασιάδη – Ακιντζί – Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ της Ιστορικής βόλτας

Δηλώσεις με μήνυμα ελπίδας για καλύτερες μέρες έγιναν και από τους δύο ηγέτες αμέσως μετά την περιδιάβαση στην παλιά Λευκωσία.

12:37  Στη Φανερωμένη βρίσκονται οι δυο ηγέτες. Δήλωση Προέδρου Αναστασιάδη: «Στέλνω ένα ισχυρό μήνυμα. Θα εργαστούμε ακούραστα για να εξεύρουμε λύση. Είμαστε καταδικασμένοι από την ιστορία. Ειρήνη για όλους.». Παγωμένο νερό και ζιβανίες ήπιαν οι δυο ηγέτες.

peripatos5

peripatos 3 peripatos10peripatos 4peripatos-9

12: 30 Δήλωση Ακιντζί: «Σήμερα είναι μια συμαντική μέρα. Θα θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ελπίδας. Δεν χρειάζεται να  φέρουμε άλλη απογοήτευση. Οι Ε/κ και Τ/κ είναι καλοί να τρώνε και να πίνουν μαζί. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε μαζί. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τη λύση για το λαό μας.»

peripatos siakolas

12:15 Στα μέσα της Λήδρας εξώ από το πολυκατάστημα του ο Ν. Σιακόλας περίμενε τους δυο ηγέτες. Τους πρόσφερε λουλούδια, γλυκά και ζιβανία.

peripatos-7peripatos8

12:10 Οι δύο ηγέτες συνεχίζουν την περιδιάβαση τους στην οδό Λήδρας. Αστυνομικός κλοιός γύρω από τους δύο ηγέτες. Χειροκροτήματα Ε/κ, μεγάλο ενδιάφερον και από ξένα Μ.Μ.Ε.

11:30 Οι δυο ηγέτες βγάζουν αναμμηστικές φωτογραφίες στη κατεχόμενη Λευκωσία

11:25 Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με χειροκροτήματα, κλαδιά ελιάς και γαρύφαλα ενώ κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων χάρισαν στους δύο ηγέτες αμματόπετρες που σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση προστατεύουν από το κακό μάτι.

proedros peripatosperipatos 6

11:20 Με εκμέκ καταΐφι τα λένε στο Μπουγιουκ Χαν οι δυο ηγέτες.

11:15 Περπατώντας στα σοκάκια της κατεχόμενης Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες συνομιλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής με κατεύθυνση το Μπουγιούκ Χαν. Στο χώρο έγινε το αδιαχώρητο από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ ενώ εμφανές είναι ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους παρευρισκόμενους.

11:13 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του προσέφεραν δώρο ασημένιο κλάδο ελαίας στον Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί επί την ευκαιρία των γενεθλίων του σήμερα.

11:12 Σε σχόλιο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter πάνω από φωτογραφία του ίδιου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την περιδιάβαση τους στην παλιά Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον».

11:05Κλάδο ελαίας πρόσφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όταν πέρασαν μαζί πριν από λίγο από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.