Πενήντα τυχεροί φοιτητές θα “πετάξουν” δωρεάν στην Ελλάδα!

Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN ανακοίνωσε  ότι εντάσσει για πρώτη φορά και την Κύπρο στο πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «Κοντά στους Νέους», που σημαίνει ότι σε πρώτο στάδιο, θα προσφέρει σε 50 νεοεισαχθέντες κύπριους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, δωρεάν μεταφορά με συνολικά 1.600 εισιτήρια που θα τους διαθέσει χωρίς κανένα κόστος – η Aegeanαναλαμβάνει ακόμα και τους φόρους αεροδρομίων.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας μετά από 10 χρόνια δραστηριοποίησης στην Κύπρο, η ΑEGEAN ενισχύει τη δυναμική της παρουσία στη χώρα και πραγματοποιεί άλλο ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η εταιρεία εγκαινιάζει την επέκταση του προγράμματός της «Κοντά στους Νέους», σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2014.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού και την υποστήριξη των Κυπρίων φοιτητών, που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Υποστήριξης Φοιτητών «Κοντά στους Νέους», απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες Κύπριους φοιτητές της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015 – 2016, που θα φοιτήσουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης.

Μέσω του προγράμματος, η AEGEAN δεσμεύεται να διαθέσει συνολικά περισσότερα από 1.600 αεροπορικά εισιτήρια σε 50 Κύπριους φοιτητές που φοιτούν στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας δωρεάν μετακίνηση από τον τόπο κατοικίας τους προς το Πανεπιστήμιο που φοιτούν και αντίστροφα. Οι 50 νεοεισαχθέντες Κύπριοι φοιτητές της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015 – 2016 θα λάβουν εντελώς δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος, για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των φοιτητών γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, αλλά και του βαθμού εισαγωγής στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να δώσει την ευκαιρία σε Κύπριους νέους που σπουδάζουν εκτός της χώρας τους να επιστρέφουν συχνότερα στο σπίτι τους, να έρχονται κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και να ταξιδεύουν πιο εύκολα στον τόπο σπουδών τους.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την ανακοίνωση των θέσεων Κυπρίων φοιτητών που θα εισαχθούν στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι νέοι πρωτοετείς της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015/16 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο www.kontastousneous.gr από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου  2015 στις 12:00 έως 30 Οκτωβρίου 2015 στις 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο www.kontastousneous.gr.