Πείτε ΌΧΙ στη κατάθλιψη! Ομάδα Αυτοβοήθειας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Κέντρου» (Συ.Κε.) και σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Κατάθλιψη, ανακοινώνουν τη συνέχιση της λειτουργίας της ομάδας αυτοβοήθειας με τίτλο «Ομάδα Αυτοβοήθειας για άτομα με κατάθλιψη».

Οι συναντήσεις της ομάδας αυτοβοήθειας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, 18:00-20:00, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συ.Κε. του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η ομάδα μετά από απόφαση των μελών της, είναι έτοιμη να δεχτεί και να αγκαλιάσει νέα άτομα με προβλήματα κατάθλιψης και γενικά με αρνητική ψυχολογική κατάσταση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στις συναντήσεις της ομάδας, τα μέλη μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη τους ή την αρνητική ψυχολογική τους διάθεση. Πρόκειται δηλαδή για αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών, γνώσης, προβληματισμών, ανησυχιών και στρατηγικών.

Στις περιπτώσεις που τα μέλη της ομάδας κρίνουν αναγκαίο την παρουσία ειδικών στην ομάδα, οι επιστημονικοί συνεργάτες Δρ. Κώστας Κοιρανίδης, Κλινικός Ψυχολόγος και η κυρία Παναγιώτα Σώσιηλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας.

Τονίζεται και υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των μελών της Ομάδας αλλά και των επιστημονικών συνεργατών, υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση (με τους ψυχολόγους και με μέλος της ομάδας αυτοβοήθειας) και θα συμπληρώσουν σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο, με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό καλείται να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 22797860 / 22797870 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy ή μέσω Facebook «Ομάδα Αυτοβοήθειας για άτομα με κατάθλιψη».