Παρανομία, με τις ευλογίες του Υπουργείου Εσωτερικών! 

Πρωτοφανή παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου προς Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου, καταγγέλλει ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Γιάννος Λαμάρης.

Όπως ανέφερε, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε πρόσφατα εγκύκλιο στις συγκεκριμένες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητώντας τους ούτε λίγο-ούτε πολύ, να παρανομήσουν.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο τονίζεται ο κίνδυνος παραβίασης του κοινοτικού κεκτημένου από σχετική νομοθεσία που ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής και αφορά στην πιστοποιημένη γνώση των παραθαλάσσιων περιοχών και των πλησιέστερων  πόλεων και χωριών, από ενδιαφερόμενους προσφοροδότες για την εξασφάλιση άδειας διαχείρισης παραλιών και θαλάσσιων αθλημάτων.

Στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών χαρακτήρισαν την ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών, ως αρνητική για τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Από τη πλευρά του, ο κύριος Λαμάρης, κάλεσε τους δήμους και τις κοινότητες να πειθαρχήσουν με τις δημοκρατικές αποφάσεις.