Παραιτήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης – Έντονοι προβληματισμοί στο Προεδρικό

Την γραπτή παραίτησή του από το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Γεωργίας παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο ο Νίκος Κουγιάλης. Ο Υπουργός ανηφόρησε σήμερα το λόφο του προεδρικού και αφού σφιχταγκάλιασε τον πρόεδρο του ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή πορεία στο τιμόνι του κράτους.

Η κίνηση αυτή του Υπουργού Γεωργίας εξέπληξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ως γνωστόν έδωσε πολλές μάχες με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, μέχρι και ξύλο έπεσε, για να κρατήσει τον Κουγιάλη στον Υπουργικό θώκο. Όμως, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τον λόγο που παραιτήθηκε ο Υπουργός, έδειξε πλήρη κατανόηση και αποχαιρέτησε τον Νίκο Κουγιάλη με ένα δώρο για να το μεταφέρει σε κάποιον παλιό γνώριμο του προέδρου.

Οι λόγοι παραίτησης του Υπουργού είναι η ψυχολογική κατάσταση του πρώην συναγωνιστή του Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην ψυχιατρική πτέρυγα Αθαλάσσας. Ο Νίκος Κουγιάλης αργά ψες το βράδυ, ενημερώθηκε από οικεία του πρόσωπα, ότι σε προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Συλλούρη, δεν εμφανίστηκε κανένα πρόσωπο ενώ παρόντες ΜΟΝΟ ήταν τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, οι οποίοι απαίτησαν από τον Δημήτρη Συλλούρη την επιστροφή της Κρατικής χορηγίας που έλαβε το ΕΥΡΩΚΟ, ενώ το κόμμα έβαλε λουκέτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο η Ελένη Θεοχάρους έκανε κούρες ομορφιάς και ούτε η ίδια κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στη προεκλογική συγκέντρωση.

Τα ανωτέρω προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στο Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος τηλεφώνησε στον Νίκο Κουγιάλη και του ζήτησε επίμονα να εγκαταλείψει το Υπουργείο, για να του παρέχει αφενός ψυχολογική στήριξη αλλά και για να υπάρχει έστω κάτι δίπλα του Συλλούρη που να θυμίζει ΕΥΡΩΚΟ μιας και το μόνο που του έχει απομείνει είναι κάτι αυτοκόλλητα του κόμματος στο αυτοκίνητό του Συλλούρη, που δεν λεν να ξεκολλήσουν.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση αλτρουισμού ο Υπουργός, αποφάσισε εν μέσω δακρύων του Συλλούρη, την παραίτησή του και αποφάσισε να παραμείνει παρα το πλευρό του μεγάλου ηγέτη της Δεξιο-κεντρο-ακροδεξιάς Σοσιαλιστικής Ευρωπαϊκής παράταξης.

Το δώρο που ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε στον Δημήτρη Συλλούρη ο πρόεδρος, ήταν μια αναμνιστική φωτογραφία του ιδίου του προέδρου με τον Δημήτρη Συλλούρη και τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, στην οποία ήσαν αγκαλιασμένοι με πάθος οι τρεις τους.  Το αξιοσημείωτο του δώρου, ήταν ότι η φωτογραφία ήταν τυπωμένη σε τασάκι.

Παρά το Πρωταπριλιάτικο της παρούσας είδησης και παρά την ευθυμία που προσπάθησε ο υπογράφων να μεταφέρει, παραμένει ως μεμπτό της Δημοκρατίας αυτής, η κατακράτηση της κρατικής χορηγίας από ένα κόμμα το οποίο έκλεισε.

Διογένης