Παραιτήθηκε γιατί δεν ήθελε τις γυναίκες στα…εργαστήρια

«Επιτρέψτε μου να σας πω ποιο είναι το πρόβλημά μου με τις γυναίκες. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν βρίσκονται στο εργαστήριο: τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τις κριτικάρεις κλαίνε».  Αυτή τη δήλωση έκανε σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Κορέα, ο 72χρονος νομπελίστας καθηγητής Τιμ Χαντ. Ο Χαντ, μετά από σάλο που δημιουργήθηκε, παραιτήθηκε από την θέση του καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθώς θεωρήθηκε οτι το σχόλιό του ήταν σεξιστικό.

Ο καθηγητής, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2001, είπε επίσης στο συνέδριο πως έχει τη φήμη ότι είναι σοβινιστής. Ζήτησε συγγνώμη χθες λέγοντας πως ήταν ειλικρινής και πως τα σχόλια αυτά τα έκανε αστειευόμενος.

Το University College London ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «ο Τιμ Χαντ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Ζωής του UCL έπειτα από σχόλια που έκανε για τις γυναίκες στην επιστήμη κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Συντακτών στις 9 Ιουνίου»

«Τα σχόλιά του, αφορούν τον πυρήνα των προκαταλήψεων εναντίον των γυναικών στην επιστήμη: δηλαδή την ιδέα ότι δεν μπορούμε να είμαστε σοβαρές υποψήφιες επειδή είμαστε υπερβολικά συναισθηματικές και, ακόμα χειρότερα, πως αποσπούμε τους άνδρες από τις έρευνές τους με τη σεξουαλική μας γοητεία», δήλωσε η Ντόροθι Μπίσοπ, καθηγήτρια νευροψυχολογίας της ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης…