Παρίστανε την υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και εξαπατούσε πολίτες – Κύπρια στη Κύπρο

Χειροπέδες σε μια 37χρονη  Ελληνοκύπρια  η οποία παρίστανε την υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών και αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ, η 37χρόνη προσέγγιζε άτομα που είχαν οικονομικές εκκρεμότητες και τους έπειθε για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Η δράση της, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν περιοριζόταν μόνο σε αυτό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 37χρονη προέβη σε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας ΑΦΜ εταιρείας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει οικονομική ζημιά σε βάρος ιδιωτών και άλλων εταιρειών, αποσπώντας χρήματα.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 12 υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος ισάριθμων πολιτών, ηλικίας από 31 έως 61 ετών.

Η σύλληψη της 37χρόνης έγινε ύστερα από καταγγελίες για τη δράση της.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της οποίας επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα κυπριακών Αρχών, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εγγράφων, φορολογικά παραστατικά και παραστατικά παροχής υπηρεσιών.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η 37χρονη, διώκονταν με καταδικαστικές αποφάσεις, για το αδίκημα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση.

Το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την ΕΛΑΣ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής της συλληφθείσας και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.