Παράνομες αρχαιότητες στην οικία του μακαρίτη Μικελλίδη – Καταγγελία Αρχιεπισκόπου στην αστυνομία

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σχετικά με πληροφορίες περί κατάσχεσης από την αστυνομία, σημαντικού αριθμού εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών σκευών, από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε ότι η κατάσχεση έγινε από έπαυλη στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελία του ιδίου προς την αστυνομία.

Σε ερώτηση ποιά ήταν ακριβώς η καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε: «Υπάρχουν κάποιες αρχαιότητες σε συγκεκριμένο σπίτι που ανήκαν σε συγκεκριμένο άτομο και εμείς είπαμε να διερευνηθεί η όλη υπόθεση, αν είναι πράγματι αρχαιότητες, αν παρανόμως τα κατέχει, τόσο η Αστυνομία όσο και η δικαιοσύνη να αποφανθούν και να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Εγώ έκανα την καταγγελία, βάσει πληροφοριών, και απ` εκεί και πέρα δεν είναι δουλειά δική μου, είναι δουλειά της Αστυνομίας ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com, οι αρχαιότητες βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία του μακαρίτη ψυχιάτρου Γιάγκου Μικελλίδη στα Πυργά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο έλεγχος από την αστυνομία διενεργήθηκε λίγες μέρες μετά το θάνατο του Μικελλίδη, με την γραπτή συγκατάθεση της συμβίας του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στην κατοχή του μακαρίτη βρέθηκαν 43 αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας και αξίας.

Τα 37 από αυτά, ο εκλιπών διατηρούσε παράνομα και δεν είχαν δηλωθεί στο Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Βρέθηκαν επίσης άλλα 6 αντικείμενα (εικόνες Ρωσικής τεχνοτροπίας) τα οποία δεν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και θα επιστραφούν στο νόμιμο διαχειριστή της περιουσίας του εκλιπόντος που είναι ο αδερφός ή η τέως συμβία του.

Κρατίνος