Παράλληλες επιθέσεις σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές

Σκόρπισαν το θάνατο σε 132 ανθρώπους, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα του τρόμου στη Γαλλία και ορκίστηκαν σε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Δύσης… Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όμως, δεν ήταν ικανοποιημένοι μόνο με το «χτύπημα» στο Παρίσι, αλλά σχεδίαζαν να πλήξουν την ίδια ημέρα του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με πηγή από τις βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας που μίλησε στην εφημερίδα The Sun, ο Αμπντελαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επιχείρηση της αστυνομίας στη Γαλλία, και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο «άνδρας με το λευκό καπέλο» που συμμετείχε στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχαν επισκεφθεί το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο πριν το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι δύο τρομοκράτες, μάλιστα, λέγεται πως είχαν επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία πέντε φορές πριν τα χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο, σε μία προσπάθεια να προσηλυτίσουν νέους ακολούθους.

Η πηγή επισημαίνει δε, ότι οι δύο είχαν προγραμματίσει παράλληλες επιθέσεις στις τρεις διαφορετικές χώρες, ωστόσο διαπίστωσαν πως ήταν δύσκολο να συγκεντρώσουν εκρηκτικά και να βρουν έναν έμπιστο κατασκευαστή βομβών στη Μεγάλη Βρετανία.

Όλα αυτά την ώρα που ο διευθυντής της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, προειδοποίησε πως η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, κάνοντας έκκληση για καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Μάλιστα, δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν νέες επιθέσεις όπως αυτές των Βρυξελλών και του Παρισιού, αλλά αυτή τη φορά σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε πως οι τρομοκράτες επωφελούνται από την μεταναστευτική κρίση και καταφέρνουν να αναμειχθούν με τους μετανάστες που ζητούν άσυλο από τις χώρες της Ευρώπης.

Ερωτηθείς αν σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία υπάρχουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους εν υπνώσει, δήλωσε: «Ναι, υπάρχουν».