Παπούτσι από τον τόπο σου, με άφθονο ταλέντο!

H οικονομική κρίση που ταλανίζει την Κύπρο, έχει επηρεάσει όλους τους τομείς, με το ποδόσφαιρο να μην αποτελεί  εξαίρεση.

Οι προϋπολογισμοί των πλείστων  Σωματίων έχουν συρρικνωθεί, οι ομάδες έχουν μειώσει τις πολυδάπανες μεταγραφές και στρέφονται πλέον σε νεαρά  ταλέντα από την Κύπρο.

Από την πλευρά τους οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν άφησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να πάει χαμένη και μέσα από τις πολύ καλές εμφανίσεις τους  έπεισαν τους πάντες ότι το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου μπορεί να είναι ευοίωνο.

Τρανταχτά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που αναδείχθηκαν την περίοδο της κρίσης είναι οι Κωνσταντίνος Παναγή – Ομόνοια, Νέστωρας Μυτίδης –ΑΕΚ , Μάριος Αντωνιάδης-ΑΠΟΕΛ, Ανδρέας Μακρής Ανόρθωση,  Γιώργος Κολοκούδιας –Αγία Νάπα και Απόλλων, Γιάννης Μαύρου, ο νεαρός που αποκτήθηκε από την ΑΕΛ και δείχνει από τα πρώτα φιλικά ότι είναι ένας αρκετά καλός ποδοσφαιριστής, όπως και πολλοί άλλοι νεαροί παίχτες που παίρνουν πλέον ευκαιρίες μιας και οι ομάδες δεν μπορούν να δαπανούν τα χρήματα που δαπανούσαν προ κρίσης.

Να λοιπόν που οι οικονομική λιτότητα ωφέλησε στο να αναδειχθούν νέα ταλέντα, που δείχνουν ότι μπορούν να στελεχώσουν ισάξια αν όχι και καλύτερα από τους ξένους τις ομάδες μας , και κυρίως την εθνική μας ομάδα.  Ας γίνει πλέον βίωμα στις ομάδες μας που αντί να ξοδεύουν τόσα χρήματα για να φέρουν παίχτες ονόματα να δουν τις ακαδημίες και να κοιτάξουν τα δικά τους παιδιά.

Στέλιος Χαραλάμπους