Παντού η αστυνομία – εκατοντάδες οι καταγγελίες

Σβάρνα τους δρόμους για να πατάξουν την παραβατικότητα έπιασαν οι αστυνομικοί ανά το παγκύπριο.  Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης,  πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών Τρίτη 4 Αυγούστου, 2015 – Κυριακή 9 Αυγούστου, 2015, παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια των εκστρατειών έγιναν παγκύπρια 1.527 έλεγχοι οχημάτων, ενώ διενεργήθηκαν 909 έλεγχοι νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 332 καταγγελίες, για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Εξάλλου, πρόσθεσε στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθησαν, για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 61 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Επίσης, είπε ότι στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές, με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.
Εξάλλου, σημείωσε ότι διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 2.190 καταγγελίες, για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες 1.078, αφορούσαν παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Τροχαίας Μόρφου προχώρησαν χθες στην αυτόφωρη σύλληψη 21χρονου κατοίκου Λευκωσίας, αφού σε έλεγχο ταχύτητας, που διενεργούσαν στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους, εντόπισαν το αυτοκίνητο του, να κινείται με ταχύτητα 124ΧΑΩ, αντί 65ΧΑΩ, που είναι το όριο.

Τα μέλη της Τροχαίας, ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο και οδήγησαν τον οδηγό στον Αστυνομικό Σταθμό Ευρύχου. Ακολούθως, ο 21χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

“Βλέποντας τους αριθμούς προκύπτει θέμα με την ταχύτητα, κάτι το οποίο σημειώνουμε και οι προσπάθειες που γίνονται είναι τέτοιες, ώστε να προλάβουμε οποιαδήποτε δυσάρεστα και εννοούμε τόσο τα θανατηφόρα ή ακόμα και τα σοβαρά δυστυχήματα”, είπε ο κ. Αγγελίδης. Επιπλέον, σημείωσε ότι έγιναν 1.788 έλεγχοι αλκοόλης, με αποτέλεσμα να προκύψουν 147 καταγγελίες.