Παιδεία, ένθεν και ένθεν – Τι σχεδιάζουν στα κατεχόμενα;

Την ώρα που Υπουργείο Παιδείας και Συνδικαλιστικές οργανώσεις δασκάλων και καθηγητών, ερίζουν για τα νέα ωρολόγια προγράμματα και τις προτεινόμενες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις σε Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, στέλνοντας ουσιαστικά στις Ελληνικές Καλένδες τις προεκλογικές εξαγγελίες για μετατροπή της Κύπρου σε εκπαιδευτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το ψευδοκράτος έχει ήδη ολοκληρώσει τον προγραμματισμό για την επερχόμενη ακαδημαϊκή χρόνια 2015-2016.

Στόχος του λεγόμενου “Υπουργείου Παιδείας” είναι η προσέλκυση 100 και πλέον χιλιάδων φοιτητών απο την Τουρκία και δεκάδες γειτονικές χώρες, για σπουδές στα δώδεκα πανεπιστήμια που λειτουργούν σήμερα στα κατεχόμενα.

Για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου έργου μάλιστα, αποφάσισε να δώσει φορολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά κίνητρα για την υπογραφή συμφωνιών με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να παρέχονται αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών και να αυξηθούν μελλοντικά τα έσοδα στα κατοχικά ταμεία, από την παραμονή και διαβίωση των χιλιάδων φοιτητών στα κατεχόμενα.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα apokalipsi.com, το ψευδοκράτος έχει ήδη εγκρίνει το αίτημα διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού για λειτουργία πανεπιστημιούπολης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, με εξαιρέσεις στους συντελεστές δόμησης και αποχαρακτηρισμό τουριστικών τεμαχίων γης.

Και όλα αυτά, ενώ στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, διαφωνούν για στέγαση της Σχολής Υδρογονανθράκων στο χώρο του παλαιού λεπροκομείου της Λάρνακας, κοντά στην Αλυκή.