Παγκόσμιο ΣΟΚ – Νεκρή 21χρονη Φοιτήτρια απο Χάπια Διαίτης – Η Interpol εξέδωσε παγκόσμια ανακοίνωση

Η Αγγλική κοινή γνώμη συγκλονίστηκε με το θάνατο της Eloise Parry, φοιτήτριας ηλικίας 21 ετών, η οποία απεβίωσε προ μερικών ημερών, ενώ η κύρια αιτία θανάτου της πιστεύεται ότι οφείλετε σε χάπια διαίτης τα οποία παρήγγειλε απο το διαδίκτυο. Για τα ίδια χάπια, σοβαρά άρρωστος είναι και Γάλλος υπήκοος.

Σήμερα και προ μερικών λεπτών, η Interpol εξέδωσε παγκόσμιο σήμα κινδύνου (Global Alert) προτρέποντας το κόσμο να μην χρησιμοποιεί τα 2.4-Dinitrophenol (DNP) τα οποία πιστεύεται οτι εμπεριέχουν τοξικές χημικές ουσίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται μέχρι και για εκρηκτικά!! Περαιτέρω αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Interpol οτι οι συνθήκες κατασκευής του φαρμάκου είναι αμφιβόλου ποιότητας και παράνομες.

Προτρέπουν τέλος το κόσμο, να αποφεύγει να παραγγέλλει χάπια ή άλλα συναφή σκευάσματα και συμπληρώματα αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας, μέσω ιστοσελίδων για τα οποία δεν λήφθηκαν οδηγίες από ιατρό.

Οι εύκολες μέθοδοι αδυνατίσματος είναι κάτι που διαφημίζεται τακτικά. Η ωραιοπάθεια και ο ναρκισσισμός που καλλιεργείται στο κόσμο είτε από ταινίες, είτε από διαφημίσεις, είτε από περιοδικά κλπ, μετέτρεψαν τους ανθρώπους στο Δυτικό Πολιτισμό σε πιόνια μιας γενικότερης προσπάθειας εκμετάλλευσης. Είτε πρόκειται για διάφορες εγχειρήσεις για απώλεια βάρους σε άτομα που απλά πρέπει να κλείσουν το στόμα τους, είτε για χάπια, είτε για άλλες συναφείς μπούρδες. Και όλα τούτα γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να πειθαρχήσει στη σωστή διατροφή και την άσκηση. Θαύματα δεν γίνονται με τα χάπια…θαύμα είναι η ανθρώπινη θέληση και ικανότητες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της Interpol.

Διογένης