Πήρε 3000 ευρώ από τον κάθε Σύρο πρόσφυγα για να τους φέρει στην Κύπρο – Στο Δικαστήριο τη Δευτέρα οι διακινητές των προσφύγων

Με δικαστικά εντάλματα συνελήφθηκαν τρία πρόσωπα που υποδείχθηκαν ως οι διακινητές των ατόμων που εντοπίστηκαν σε σκάφος, 40 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας και διασώθηκαν μετά από επιχείρηση των Αρχών της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στη Λεμεσό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για 47χρονο, 33χρονο και 28χρονο (μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος), οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον τους ότι εμπλέκονται στη διακίνηση των προσφύγων.

«Οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα, ανακρίνονται και βεβαίως θα προχωρήσουν οι έρευνες με τη λήψη των οποιωνδήποτε καταθέσεων έτσι ώστε να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση», είπε, προσθέτοντας ότι εναντίον τους διερευνώνται «συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, όπως είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, καθώς και άλλα αδικήματα που αφορούν τον περί λαθρομετανάστευσης νόμο».

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποσό που κατέβαλαν τα άτομα αυτά για τη μεταφορά τους, ο κ. Αγγελίδης είπε πως είναι ένα θέμα που εξετάζεται, ωστόσο ανέφερε ότι «από πληροφορίες που υπάρχουν φαίνεται ότι είχαν πληρώσει πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας».

Σημείωσε ακόμη ότι η συνεργασία της Αστυνομίας με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζεται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης.