Πήρε εκδίκηση; Λιοντάρι σκότωσε ξεναγό στο ίδιο πάρκο όπου ζούσε ο Σεσίλ

Αποτελεί σίγουρα σύμπτωση, όμως όπως φαίνεται όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αφορούν λιοντάρια περιστρέφονται με κάποιον τρόπο γύρω από τον Σεσίλ. Αυτή τη φορά με θύμα έναν οδηγό τουριστών, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα άλλο λιοντάρι που ζει στο ίδιο πάρκο που ζούσε και ο Σεσίλ. Το λιοντάρι με το όνομα Νξάχα, το οποίο μάλιστα παρακολουθείτο και αυτό με το σύστημα του κολάρου και το GPS, επιτέθηκε στον ξεναγό Quinn Swales και τον σκότωσε.

Ο τελευταίος βρισκόταν σε ένα σαφάρι με άλλους έξι ξένους τουρίστες, όταν βρήκε φρέσκα ίχνη λιονταριού και αποφάσισε να ακολουθήσει την αγέλη με δύο αρσενικά, δύο θηλυκά και δύο μικρά. Ξαφνικά το Νξάχα του επιτέθηκε, και κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να τον σώσει από το αγριεμένο θηρίο. Καθώς όπως ανακοινώθηκε αργότερα κανένας από τους παρευρισκόμενους, ούτε ο ίδιος ο ξεναγός, δεν είχε όπλο μαζί του.

Τα λιοντάρια δεν επιτέθηκαν στους υπόλοιπους τουρίστες, οι οποίοι γλίτωσαν χωρίς περεταίρω περιπέτειες. Ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο πάρκο, είναι πλέον ελεύθερο το κυνήγι ενός λιονταριού το οποίο έχει επιτεθεί και σκοτώσει άνθρωπο. Βέβαια μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τον θάνατο το Σεσίλ, οι αρχές της Ζιμπάμπουε είναι επιφυλακτικές ως προς αυτό, και δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση για την θανάτωση του λιονταριού.

Πηγή: protothema.gr