Πήραν 1300 ευρώ για τη γέννα παρωδία! Εξαήμερη κράτηση για τις Βρετανίδες μαίες

Υπό εξαήμερη κράτηση τέθηκαν το μεσημέρι οι μαίες  που γέννησαν στο σπίτι 33χρονη από τη Τσεχία με αποτέλεσμα το νεογνό να χαροπαλεύει στο Μακάριο νοσοκομείο Λευκωσίας .  Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο Βρετανίδες φέρονται να πήραν αμοιβή 1300 ευρώ για τη γέννα παρωδία αν και οι ίδιες ισχυρίζονται ότι ο ρόλος τους ήταν συμβουλευτικός  και ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν τη μητέρα η οποία επέμενε να γεννήσει μόνη της! 

 Οι Βρετανίδες ηλικίας 52 και 59 χρόνων αντίστοιχα, που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού  ως ύποπτες  για υποθέσεις που αφορούν καθήκοντα για συντήρηση ζωής και υγείας, έκθεση παιδιού σε κίνδυνο, άσκηση ιατρικού επαγγέλματος χωρίς άδεια, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος και εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι δύο γυναίκες ασκούσαν το επάγγελμα της μαίας εδώ και αρκετό καιρό και η 33χρονη δεν ήταν η μόνη τους πελάτισσα.  Αντικείμενο έρευνας πέραν των συνθηκών κάτω από τις οποίες γεννήθηκε το κοριτσάκι το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών του Μακάριου νοσοκομείου Λευκωσίας σε κρίσιμη κατάσταση, είναι κατά πόσον  έχουν την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση μαίας. Έτσι δεν αποκλείεται κλιμάκιο ανακριτών να μεταβούν στην Βρετανία για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών που έχουν παρουσιάσει στην αστυνομία.

Οι ίδιες πάντως ισχυρίζονται μεταξύ άλλων, ότι μετέβησαν στο σπίτι της εγκύου για να βοηθήσουν αφού η 33χρονη ήθελε να γεννήσει μόνη της.  Μόλις αντιλήφθηκαν ότι η γέννα ήταν δύσκολη, κάλεσαν ασθενοφόρο.  Οι ισχυρισμοί τους διερευνώνται από τους ανακριτές οι οποίοι θεωρούν την υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή, τόσο διότι το μωράκι κινδυνεύει άμεσα όσο και για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά, ανθρώπινες ζωές τίθενται σε κίνδυνο από κομπογιαννίτες γιατρούς.

 Η 3ηχρονη μητέρα , συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης δεν κατέστη δυνατό να καταθέσει ακόμα στους ανακριτές