Πήγε στο σχολείο με αθλητική φόρμα αντί το σκισμένο παντελόνι και τιμωρήθηκε – “Γιατί το υπουργείο δεν έκανε έρευνα;”

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και κοινοποίηση στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζει λύπη για τη στάση του Υπουργείου σε σχέση με περιστατικό που έγινε στο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως, στη Λευκωσία, στις 19 Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, μαθητής λόγω του ότι “σκίστηκε το παντελόνι του εκείνο το πρωί και δεν είχε δεύτερο, η μητέρα του τον έστειλε με αθλητική φόρμα στο σχολείο. Τόσο ο μαθητής, όσο και η μητέρα του, εξήγησαν στην εν λόγω εκπαιδευτικό την κατάσταση, αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη. Επέβαλε τιμωρία στον μαθητή να βρίσκεται πέραν των τριών ωρών στη βιβλιοθήκη, υπό επιτήρηση, λες και έκανε έγκλημα”.

Με αυτή την επιστολή, αναφέρουν οι Μαθητές, “εκφράζουμε τη λύπη μας αφού σε δύο προηγούμενες επιστολές (19/1 και 16/2) δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από μέρους του Υπουργείου.”

“Σχετικά με το περιστατικό επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας που καταγγείλαμε ως ΠΣΕΜ από τις 19 Ιανουαρίου. Η σιωπή του Υπουργείου μας δημιουργεί ερωτηματικά. Το Υπουργείο δεν έκανε έρευνα; Θεωρεί ασήμαντο το τόσο σοβαρό περιστατικό; Μήπως η σιωπή του Υπουργείου, θέλει να καλύψει το εν λόγω εκπαιδευτικό;”, σημειώνεται.

“Σε μια Κύπρο της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των κοινωνικών παντοπωλείων τέτοιες συμπεριφορές σε μαθητές από εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτες. Οι άποροι μαθητές καθημερινά να αυξάνονται, η ανθρωπιά και η κατανόηση όμως να μειώνονται;”, διερωτάται η ΠΣΕΜ.