Πήγε με το εξώδικο στη Τροχαία Λάρνακας και τραυμάτισε αστυνομικό

Υποθέσεις για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, ανησυχία, απειλή, δημόσια εξύβριση, αντίσταση κατά νόμιμης σύλληψης, σύλληψη, έρευνα, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη κατοχή επιθετικού οργάνου, εναντίον 30χρονου από τη Λευκωσία, εξετάζει η Αστυνομία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 05.30 χθες το πρωί μέλη της Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο κοντά στην Τροχαία, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 30χρονος από τη Λευκωσία. Οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο αλκοόλης στον 30χρονο με αποτέλεσμα να του εκδώσουν εξώδικο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Μετά την παραλαβή του εξώδικου ο άνδρας έφυγε ωστόσο λίγο αργότερα επέστρεψε στη Τροχαία Λάρνακας προκειμένου να ζητήσει το λόγο που οι αστυνομικοί του παρέδωσαν εξώδικο. Κατά την είσοδο του στο κτίριο ο άνδρας άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τον επί καθήκοντι αστυνομικό ο οποίος του έκανε συστάσεις για τη συμπεριφορά του.

Ο 30χρονος επιτέθηκε στον αστυνομικό δίνοντας του γροθιά στο πρόσωπο και ρίχνοντας τον στο έδαφος. Στο χέρι του ο άνδρας κρατούσε μπρελόκ με κλειδιά με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανοικτό τραύμα στο πρόσωπο του αστυνομικού. Με τη βοήθεια άλλου αστυνομικού έγινε κατορθωτή η σύλληψη του 30χρονου και κατηγορήθηκε για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, ανησυχία, απειλή, δημόσια εξύβριση, αντίσταση κατά νόμιμης σύλληψης και σύλληψης.

Όταν ο άνδρας πληροφορήθηκε ότι τελούσε υπό σύλληψη αντιστάθηκε ξανά και άρχισε να κλωτσά και να απειλεί τα μέλη της Αστυνομίας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν ανάλογη βία για να του περάσουν χειροπέδες.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομίας και με γραπτή συγκατάθεση του μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στο αυτοκίνητο του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν ένα μεταλλικό πτυσσόμενο ρόπαλο, ένα μεταλλικό κουτί το οποίο περιείχε ξηρή φυτική κάνναβη βάρους ενός γραμμαρίου και ένα πλαστικό σπαστήρα με ίχνη ξηρής φυτικής ύλης. Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια ενώ ο 30χρονος παραδέχθηκε προφορικά ότι του ανήκουν.

Ο αστυνομικός που υπέστη επίθεση από τον 30χρονο μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι φέρει μεταξύ άλλων εκδορά δεξιάς ραχιαίας επιφάνειας, εκδορά άνω άκρου, εκδορά αριστερής κνήμης και κάταγμα δευτέρου οδόντος.

Ο κατηγορούμενος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.