Πέντε μέρες μέσα ο διαρρήκτης που πιάστηκε στα πράσα στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 40χρονου Ιορδανού, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από λοχία της Αστυνομίας, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει μετά τη διάρρηξη δύο διαμερισμάτων σε πολυκατοικία στη Λεμεσό. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται 20χρονος Παλαιστίνιος συνεργός του.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο λοχίας της Αστυνομίας, παρά το ότι ήταν εκτός υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε άμεσα σε τηλεφώνημα πολίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για πιθανή διάρρηξη διαμερίσματος σε συγκεκριμένη πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Νικολάου και την παρουσία του δράστη στη σκηνή.

Ενώ ο λοχίας της Αστυνομίας μετέβη στο χώρο και συνομιλούσε με ένοικο διαμερίσματος, άγνωστος κουκουλοφόρος εμφανίστηκε και έριξε τον αστυνομικό στο έδαφος, ο οποίος με τη σειρά του αντέδρασε και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 40χρονο Ιορδανό, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης, κάνναβης, ποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας κι ένας σουγιάς, με λεπίδα μήκους 7,5 εκατοστών. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν επίσης τρία μανικετόκουμπα κι ένας χρυσός αναπτήρας, τα οποία όπως διαπιστώθηκε κλάπηκαν από διαμέρισμα στην εν λόγω πολυκατοικία.

Στη σκηνή εντοπίστηκε στη βεράντα άλλου διαμερίσματος μια τσάντα η οποία περιείχε διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, μια ηλεκτρονική ταμπλέτα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια φωτογραφική μηχανή, ένα κλειδί αυτοκινήτου και ένα εργαλείο κοπής πούρων, καθώς και η ταυτότητα 20χρονου Παλαιστίνιου, τον οποίον ο 40χρονος κατονόμασε ως συνεργό του.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε πως τα δυο πρόσωπα καταζητούνται από το ΤΑΕ Πάφου για διαρρήξεις στην Επαρχία Πάφου και ότι χθες κατάφεραν να διαρρήξουν δύο διαμερίσματα στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, οι δύο φέρεται να σκαρφάλωναν στους τοίχους και να διακινούνταν από διαμέρισμα σε διαμέρισμα μέσω των μπαλκονιών με τη βοήθεια σχοινιού, που επίσης εντοπίστηκε στη σκηνή.

Εναντίον του 20χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, ενώ εκτιμάται ότι διέφυγε έχοντας μαζί του την κλαπείσα περιουσία που δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του 40χρονου.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο να εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.

Πηγή: ΚΥΠΕ