Πέντε μέρες κράτηση στην οικογένεια Ιρακινών – έρευνες για κύκλωμα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον τετραμελούς οικογένειας από το Ιράκ, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστοπροσωπίας και πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οικογένεια από το Ιράκ, δυο γονείς με δύο ενήλικα τέκνα, παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στόχο να αναχωρήσουν για το Μόναχο της Γερμανίας.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο οι Ιρακινοί έδειξαν τα διαβατήρια τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την έξοδο επιβίβασης. Ωστόσο κατά τον έλεγχο των εγγράφων τους στην έξοδο επιβίβασης παρουσίασαν ο κάθε ένας ξεχωριστά δελτία ταυτότητας, από τη Σλοβακία, τα οποία ύστερα από τον νενομισμένο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά.

Επίσης παρουσίασαν κάρτες επιβίβασης της συγκεκριμένης πτήσης με τα ίδια στοιχεία που αναγράφονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι τέσσερις ανακρίθηκαν προφορικά από την Αστυνομία και παραδέχθηκαν ότι οι ταυτότητες τους ήταν πλαστές και ότι τις αγόρασαν από άγνωστο συμπατριώτη τους.

Ανέφεραν ακόμα ότι για να πάρουν τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης πλήρωσαν στο Ιράκ δέκα χιλιάδες ευρώ ο κάθε ένας και τους παραδόθηκαν όταν έφτασαν στην Κύπρο.

Οι Ιρακινοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ